Gaziantep’teki saldırının detayları netleşti

Gaziantep’teki saldırının detayları netleşti

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili saldırganın babası ile çok sayıda yakını gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği 19’u polis 23 kişinin yaralandığı bombalı saldırının tüm detayları netleşirken, saldırganın IŞİD’li olduğu belirtildi.

Saldırganın canlı bomba eylemcisi IŞİD üyesi İsmail Güneş olduğu belirtilirken, Güneş’in Cumhuriyet Mahallesi 91 nolu sokakta bulunan 2 katlı evine operasyon düzenlendi.  Operasyon kapsamında Güneş'in babası S. Güneş ile birlikte çok sayıda yakını gözaltına alındı.

Bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralandığı tespit edilirken, infilak ettirilen araca öncülük yapan ve olay yerinden kaçan beyaz aracın ise Güneş’in üzerine kayıtlı 79 EB 201 plakalı araç olduğu ve patlama öncesi keşif yaptığı öğrenildi.

Patlama öncesinde bölgede keşif yaptığı belirtilen ve polis tarafından kovalamaca sonrası yakalanan araçta inceleme yapıldı. Araç sürücüsü Hasan Özkaplan ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan Özkaplan, saldırıyla ilgili olmadığından dolayı serbest bırakıldı. 

Patlamada bomba yüklü araç enkaza dönerken, bombalı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan Güneş’in parçalandığı belirlendi. Saldırganın ceset parçaları ise toplanarak ceset torbasına ve ardından tabuta konularak incelenmek üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan ve 5 saat süren temizlik çalışmalarının ardından aracın enkazı olay yerinden kaldırıldı.

Olay yerine giden tüm ara ve ana yollar ulaşıma kapatılırken, bölgedeki yayaların ise ev ve iş yerlerine geçişi kontrollü olarak sağlandı. Yaklaşık 5 saat sonra tramvay ve araç seferlerine kademeli olarak başlanıldı.

Saldırı bölgesinde ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri devam ederken, kentteki diğer karakol merkezlerinde güvenlik tedbirleri arttırılmış durumda.

Ayrıca patlamada yaralananların hastanelerde tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.