Gaziantep Umut Der Yasin Börü anısına binlerce aileye et dağıttı

Gaziantep Umut Der Yasin Börü anısına binlerce aileye et dağıttı

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyasına ilgi artıyor.

Her yıl Kurban Bayramında fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla fakirleri unutmayan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Gaziantep Umut Der, bu Kurban Bayramında da Yasin Börü anısına bin 500 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan yüzlerce ekip, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirerek yardım poşetlerine doldurdu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakirlere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Umut Der üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına kurban eti dağıttıklarını belirten Umut Der Sekreteri Nihat Bakşi, Yasinlerin dağıtamadıkları etleri binlerce aileye birer Yasin olarak ulaştırdıklarını söyledi.

Yaptıkları et yardımı ile ilgili bilgi veren Bakşi, “Her yıl kestiğimiz kurban etlerini fakir ve muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Şu anda kardeşlerimiz tarafından poşetlenen etleri fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Daha önce bin aile olarak belirlediğimiz aile sayısını hayırseverlerimizin desteği ile bin 500 aileye çıkardık. Her yıl olduğu gibi bu yılda yardım ve bağışlarını esirgemeyen hayırseverlerden Allah (c.c) razı olsun.”dedi.

Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyasını başlatan Umut Kervanı Yardım Platformu’na da teşekkür eden Bakşi, “Tüm sivil toplum kuruluşları, devlet yetkilileri ve hatta kurumları bu kampanyayı desteklemesi gerekir. Şehit Yasin’in dağıtamayıp yarıda bıraktığı kurban etlerini inşallah bizler fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdık.”ifadelerini kullandı.

Kurban eti yardımı alan fakir ve muhtaç ailelerin yardım aldıkları esnadaki sevinci ise görülmeye değerdi.  Et yardımı alan aileler Umut Der’e teşekkür ettiklerini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.