Gaziantep Umut Kervanı ramazan yardımlarına başladı

Gaziantep Umut Kervanı ramazan yardımlarına başladı

Mübarek üç aylarda başlattığı yardım kampanyasını sürdüren Gaziantep Umut Kervanı, ramazan ayı öncesinde de yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı, mübarek üç aylarda başlattığı yardım kampanyasına ramazan ayı öncesi hız verdi. Gaziantep İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Gaziantep Umut Kervanı), "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla başlattığı yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve muhtaç ailelere bir ay yetecek miktarda hazırlanmış ramazan paketlerini dağıtmaya başladı.

Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye gıda yardımı dağıtmaya başlayan Gaziantep Umut Kervanı, on bir ayın sultanı ramazan ayı öncesi ve ay boyunca yetimler başta olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştıracağı yardım çalışmalarını artırdı.

Şu ana kadar yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, ramazan ayı boyunca gelen yardımların maddi durumu düşük olan yetim, mülteci ve fakir ailelere bayram arifesine kadar dağıtılacağını ve ramazan ayı bittikten sonra da muhtaç ailelere ulaşmaya devam edileceğini belirtti.

Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırılmak üzere "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketlerini günlük olarak dağıtıyor. Umut Kervanı, ramazan ayı dolayısıyla şu ana kadar kentte ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve çeşitli yardımlarda bulundu.

Mübarek ramazan ayı öncesi yaptıkları ve bu ay boyunca da yapacakları yardımlarla ile ilgili İLKHA'ya konuşan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, ramazan ayında yetimler başta olmak üzere imkânları ölçüsünde hayırseverlerden gelecek olan yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunacaklarını belirtti.

Ramazan ayında yetimler başta olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi olan aileye yardımda bulunacaklarını belirten Özaslan, bu ayda daha fazla muhtaca ulaşmak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. 

"Ramazan paketlerini dağıtmaya başladık"

Özaslan, Gaziantep Umut Kervanı olarak yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri başta olmak üzere elbise, ayakkabı ve ev eşyası yardımında bulunduklarını dile getirdi.

Özaslan, "Yardımlarımız yıl boyunca devam ediyor. Geçen ramazandan bu ramazana kadar da her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Her ay yaklaşık 200 aileye düzenli olarak yardımda bulunuyoruz. Fakat geçen ramazandan bu ramazana kadar bu çalışmamız devam ederken, Rabbim nasip etti ve yine bu ramazana ulaştık. Ramazan ayı öncesi ramazan ayı geliyor diye Umut Kervanı olarak hazırlıklarımızı yaptık. Ramazan ayına girerken de daha önceden tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahiplerine ramazan paketlerini ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

"Ramazan ihtiyaç sahiplerinin beklentiye girdikleri bir aydır"

Ramazan ayı öncesi yardımlarını dağıtmaya başladıklarını dile getiren Özaslan, "İstedik ki ramazanda mağdur ve ihtiyaç sahibi olan bu aileler, Umut Kervanı’na hayırseverler tarafından ulaştırılan yardım paketleriyle bu ramazanlarını geçirsinler. Paketlerin içerisindeki gıdalarla iftarlarını açsınlar. Ramazan mübarek bir aydır. Özellikle ihtiyaç sahiplerinin beklentiye girdiği, zenginlerden ve hayırseverlerden gelecek olan gıdaların onlara ulaştırılması noktasında beklentiye girdikleri bir aydır. Bizler de inşallah elimizden geldiği kadar bu çalışmaları hem ramazan öncesi hem ramazan ayının içerisinde hem de ramazan ayının sonunda arttıralım." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere yardım çağrısı

Umut Kervanı’nın hayırseverlerin vermiş olduğu yardımlarla ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştığını ifade eden Özaslan, hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşabileceklerine değindi.

Özaslan, "Bu konuda hayırseverlerimiz eğer fakirlere yardımlarını ulaştırma noktasında bir sıkıntıları olduğunda ya da yardımlarını götürecek yer bulamadıklarında, Umut Kervanı olarak onlara yardımcı oluyor, aynı zamanda kendi elleriyle yardımlarını teslim ettirme noktasında da hayırseverleri ihtiyaç sahibi olan bu ailelerle buluşturuyoruz. Bu açıdan inşallah diyoruz ki bu ramazanda da gözü Umut Kervanı’nda olan ya da hayırseverlerin gelmesini bekleyen ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin getirmiş oldukları yardımları onlara ulaştıracağız. Umut Kervanı olarak bu konuda da hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. İnşallah hayırseverlerin getirmiş olduğu gıdalarla iftarlarını açıp onlara dua edecekler, biz de dua ediyoruz. Peygamber Efendimiz de 'Bir hayra vesile olan o hayrı yapan gibidir.' buyuruyor. Bu anlamda asıl hayrı kazanan hayırseverlerimizdir. Biz de yardım kuruluşu olarak inşallah Rabbimizden ümit ile ecir bekliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız inşallah hem ramazan öncesi hem ramazan ortasında hem de ramazan ayının sonunda devam edecek."

Ramazan ayında hayırseverlerin vereceği destekle binlerce aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özaslan, ramazan ayı öncesi 300 aileye yardım ulaştırdıklarını da sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler