Gaziantep’in eğitimde ilk 10’a girmesi için çalışılıyor

Gaziantep’in eğitimde ilk 10’a girmesi için çalışılıyor

​Gaziantep Valisi Davut Gül, sanayi ve ticarette olduğu gibi eğitimde de kentin ilk 10 il arasına girmesi için yapılması gereken çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile okul aile birliği toplantılarına katılarak, öğretmen ve velileri dinledi. Vali Gül, burada velilere hitaben yaptığı konuşmada öğrencileri kendi evlatları olarak gördüklerini kaydetti.

Şehitkâmil ilçesindeki Hacı Kemal Kadoğlu ve Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi öğretmenleri ve velileri ile bir araya gelen Gül, Gaziantep’te sanayi ve ticarette olduğu gibi eğitimde de ilk 10 il arasına girmek için yapılması gereken ne varsa belediyelerle işbirliği içerisinde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Kentte şu anda inşaatı devam eden yaklaşık bir buçuk milyar TL’lik 4 bin dersliğin olduğunu söyleyen Gül, Gaziantep’te son yıllarda çok sayıda derslik ve okul yapıldığını aktardı.

Gül, "Şu an inşaatı devam eden yaklaşık bir buçuk milyar liralık 4 bin derslik var. Eski parayla bir buçuk katrilyon liralık eğitim tesis inşaatımız devam ediyor. Bunlar bittiğinde üzerine biraz ilave yaptığımızda bütün okullarımız tekli eğitime geçmiş olacak. Fiziki eksiklikleri tamamlamak yetmiyor, bunun yanında da öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin motivasyona ihtiyacı var onun için buradayız." dedi.

Okul spor kulüplerinin, müzik sınıflarının ve beceri atölyelerinin de bunun için kurulduğunu anımsatan Gül, "Bu okul spor kulüpleri kurulduğunda hem ilçe belediyelerimiz hem büyükşehir belediyemiz okul spor kulüplerinin bütün ihtiyaçlarını karşılamayı yazılı olarak taahhüt etti. Bizler sizin en kıymetlileriniz evlatlarınıza sizin verdiğiniz değer kadar değer veriyoruz, sizin evlatlarınızı bizler de kendi evladımız olarak görüyor, onların iyi yetişmesi için maddi manevi ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul ziyaretleri kapsamında okullarda incelemelerde de bulunarak öğrencilerle sohbet eden Vali Gül, katılımları ve ilgileri için velilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler