Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 7'si çocuk yabancı uyruklu 12 kişi yakalandı foto

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 7'si çocuk yabancı uyruklu 12 kişi yakalandı foto

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde IŞİD’den kaçtığı belirtilen, yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçmeye çalışan 7'si çocuk yabancı uyruklu 12 kişi yakalandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçen 7'si çocuk 12 kişinin Ermiş Mahallesi yakınlarında olduğunu tespit edildi.IŞİD’den kaçtığı belirlenen ve gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Oğuzeli ilçemiz Ermiş Mahallesi’nde IŞİD’den kaçan ve yasadışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu toplam 12 şahıs yakalanmıştır. Şahısların yapılan üst ve eşya aramalarında şahıslardan E.S. üzerinde, 4 adet cep telefonu, 3 adet tablet, bir adet kurusıkıdan bozma silah, bir adet şarjör, 5 adet fişek, bir adet harici disk, bir adet çakı, 2 adet flash disk bulunmuştur.” denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve zanlılardan H.O, K.O, E.S. ve M.S. tutuklandığı, S.S.’nin ise serbest bırakıldığı ve çocukların ise aileleriyle birlikte cezaevine konulduğu belirtildi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler