Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde koyun besicilerine süt yemi dağıtıldı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde koyun besicilerine süt yemi dağıtıldı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan koyun besicilerine düzenlenen törenle koyun sütü yemi dağıtıldı.

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan 389 koyun besicisine düzenlenen törenle 500’er kiloluk koyun sütü yemi dağıtıldı.

Yavuzeli Halk Eğitim binası bahçesinde gerçekleşen yem dağıtımı töreni öncesi çiftçilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şu an havaların çok kurak gittiğini ve bu açıdan bir takım önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Küçükbaş hayvanı ve sütü desteklemek için bu yardımları yaptıklarını belirten Şahin, “Antep peynirini hep birlikte tüm dünyaya duyurmalıyız. Bunun içinde iyi oğlakların olması lazım. İyi oğlaklar için yem ve destek lazım. İnşallah mart ayında yağmur yağar. Çiftçilerimiz de sevinir biz de seviniriz.” dedi.

Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakan ise ilçede yaşayanların çoğunluğunun tarım ve hayvancılık ile uğraştığını söyledi. Bu açıdan bu yardımın yerinde bir yardım olduğunu aktaran Sakar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, tarıma destek çerçevesinde ilçelere desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Yardımların ilçelere göre değiştiğini belirten Yılmaz, “Çünkü her ilçenin toprağı, suyu ve havası farklı olabiliyor. Araban-Yavuzeli’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği var. Bu açıdan burada koyun sütü yemi dağıtımı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yavuzeli’nde 389 çiftçiye kişi başı 500 kilogram koyun sütü yemi dağıtımı yapıldığını kaydeden Yılmaz, üye olan herkesin kendilerine müracaat etmesi durumunda bu yardımlarından faydalanabileceğini belirtti.

Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar ile Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demirezer çiftçilerin durumları ile ilgili sıkıntıları dile getirdi.

Törenin ardından çiftçilere yem dağıtımı yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler