Gaziantepli çocukların Ramazan ve oruç sevinci

Gaziantepli çocukların Ramazan ve oruç sevinci

​Kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın büyük sevincini yaşadıklarını belirten çocuklar, bu ayın feyiz ve bereketinden faydalanmak için oruç tuttuklarını dile getirdiler.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında oruç tutmanın sevincini yaşayan çocuklar, kendilerine henüz farz olmadığı halde küçük bedenleriyle oruç tutarak günlerini Kur'an-ı Kerim okuyarak geçiriyor. Ramazan ayını büyük sevinç ile karşılayan çocuklar, oruç tutmayı, namaz kılmayı çok sevdiklerini dile getirerek teravih namazlarını kaçırmamaya gayret ettiklerini belirtiler.

Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Gaziantep’te oruç tutan çocuklar, bu davranışlarıyla büyüklere adeta örnek oluyor. Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçirdiklerini belirten çocuklar, bu ayın güzelliğinden faydalanmak için oruç tuttuklarını söylediler.

Oruçlu olmayı fırsat bilerek Ramazan ayını ibadet ve mukabelelere katılarak Kur'an-ı Kerim okuyarak ihya etmeye çalışan çocuklar, oruç ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Ramazan ayının bir fırsat olduğunu ve bu fırsattan istifade etmek istediği için oruç tuttuğunu belirten Arzu Yıldırım, "Oruç bereketlidir. Bence herkesin bu ayı en güzel bir şekilde değerlendirmelidir. Zaten oruç tutmak herkese farzdır. Ben 7 yaşındayken bazen oruç tuttum. Geçen sene de alıştırma yaptım. Ama bu sene inşallah hepsini tutacağım. Çünkü orucun artık bana farz olduğunu düşünüyorum. Onun içinde orucumu tutacağım. Ramazan ayı çok bereketli geçiyor. Akşamları teravih namazına gidiyoruz. On bir ayın sultanı Ramazan ayı çok güzel bir aydır. Bu ayda herkes oruç tutmalıdır, teravih namazına gitmelidir. Yine bu ayda mukabele yapıldığı için cüze geliyorum. Eğer camiye gelemezsem de cüzümü evde takip ediyorum. Oruç tuttuğum için zorlanmıyorum. Çünkü Allah-u Teâlâ bize yardım ediyor. O yüzden de hiç zorlanmıyoruz." dedi.

Oruç tutmayı çok sevdiğini belirten Ayşegül Dağdeviren, "Ramazan ayı çok güzel geçiyor. 7 yaşından sonra herkes oruç tutmalıdır. Ben de oruç tutmaya 7 yaşından beri başladım. Oruç tuttuğum için çok mutluyum. Orucum da iyi geçiyor. Ramazan ayı geldiği için herkes mutlu, sevinçli. Anne, babalarımız ile teravih namazına gidiyoruz. Oruç tutarken de hiç zorlanmıyorum. Okuldan geldikten sonra biraz uyuyorum. Biraz dinlendikten sonra derslerime çalışıyorum. Yani hiç zorlanmıyorum. Okulum da çok iyi geçiyor." ifadelerini kullandı.

Oruç tutmaya geçen sene başladığını belirten Semragül Kalkan da "Geçen sene bünyem zayıf olduğu için hepsini tutamadım, çünkü dayanamıyordum. Ama bu sene inşallah tutmaya çalışacağım. Şu ana kadar birkaç tane oruç tuttum. Gücüm yettiğince de orucumu tutmaya çalışıyorum. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim'i okuyorum. Camiye cüze geliyorum. Akşamları teravih namazına geliyorum. Bundan dolayı Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Herkes bence oruç tutmalıdır." şeklinde konuştu.

Yaşının 12 olduğunu söyleyen Gülay Kalkan ise "Biz oruç tuttukça sevap kazanıyoruz. Yine bu ayda herkesin Kur’an-ı Kerim okuması lazım. Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlere de öğretmemiz lazım. Oruç tuttuğumuzdan dolayı heyecanlı oluyoruz. Bundan dolayı orucumuzu tutuyoruz. Oruç tutarken hiç zorlanmıyorum." diye konuştu.

Oruç tuttuğu için çok mutlu olduğunu, bu sene bütün oruçlarını tutmasına rağmen hiç zorlanmadığını belirten Rahime Kaya da şunları söyledi:

"Ramazan ayında oruç tutanlar sevap kazanıyorlar. Biz çocuklar oruç tuttuğumuz için daha çok sevap kazanıyoruz. Filistin'de ve Suriye'de insanlar hep aç kalıyorlar. Ama biz ise Allah (celle celaluhu) için aç kalıyoruz. Bundan dolayı da orucumuzu tutmak zorundayız. Onlar nasıl ki aç kalıyorlarsa bizler de Allah (celle celaluhu) için aç kalmak zorundayız. Ramazan ayında herkes mutlu oluyor, oruç tutanlar da aynı şekilde sevap kazandıklarından dolayı daha mutlu oluyorlar. Ramazan ayında oruç tutarken bizler hiç yalan söylememeliyiz. Çünkü oruç tutmak sadece aç, susuz kalmak değildir. Oruç tutunca vücudumuz sağlıklı oluyor. Kendimizi pek yorgun hissetmiyoruz."

Şüheda Aslan da "Ramazan ayı geldiğinden beri çok mutluyuz. Oruç tutmak çok güzeldir. Ben bütün arkadaşlarıma oruç tutmalarını tavsiye ediyorum. Oruçlu olmanın ayrı bir güzelliği var. Sahur ve iftar vakitlerinde ise ayrı bir güzellik oluyor." diye konuştu.

Bu sene ilk defa oruç tutmaya başladığını belirten Medine Koçyiğit, "Ramazan ayı on bir ayın sultanı demektir. Ramazan ayı bereketiyle beraber gelir. Diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da yalan söylememeliyiz. Allah'a (celle celaluhu) karşı saygılı olmalıyız. Oruçlu olmadığımız zaman gizliden gidip yemek yememeliyiz. Çünkü Allah (celle celaluhu) bizi görüyor. Bu durumda biz Allah'a (celle celaluhu) karşı yalan söylemiş oluruz. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Herkes Ramazan ayında çok mutlu oluyor. Herkes sahura kalkıyor, sahur yemeğini yiyip oruç için niyetini yapıyor. Gündüzünü oruçlu geçiriyor. Oruç tutmaya dayananlar oruçlarını iftara kadar tutuyorlar. Dayanamayanlar ise orucunu yarım gün tutuyor." diye belirtti.

Merve Dal da "Oruç tutmayı çok seviyorum. Orucumuzu biz Allah (celle celaluhu) için tutuyoruz. Oruç tutarken ilk başlarda biraz zorlanıyoruz. Ama daha sonra alışıyoruz ve oruç tuttuğumuz zaman içimize bir huzur geliyor. Oruç tutmakla birlikte camiye de geliyorum. Akşamları teravih namazına gidiyorum. Oruç sadece Allah (celle celaluhu) için tutulur." dedi.

Seyfullah Aslan ve Ali Bozkurt isimli çocuklar ise orucun güzel geçtiğini ve tüm ayı oruçlu  tutacaklarını söylediler.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.