Gaziantepliler bayram namazı için camilere akın etti

Gaziantepliler bayram namazı için camilere akın etti

Gaziantep’te sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için küçük-büyük herkes camilere akın etti.

Ramazan Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Gaziantepliler, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan tarihi camilerde bayram namazlarını eda ederek, namaz sonrası camide musafahalaşarak bayramlaştı.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, vaizler tarafından verilen hutbeyi dinledikten sonra birlikte bayram namazına durdu. Namazın ardından teşrik tekbirlileri eşliğinde minbere çıkan imamlar, bayramın anlam ve önemini anlatan hutbeler verdi.

Müslümanların bir taraftan Ramazan Bayramı'na girmenin sevincini yaşarken, bir yandan da Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sona ermesinin burukluğunu yaşadığı görüldü.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluşturdu. İmamlar, bayramda özellikle de dargınlıkların giderilmesi ve hasta ziyaretlerinin önemini vurgularken okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleri ile bayramlaştı. Namazdan sonra bayram hutbesini dinleyen vatandaşlar, daha sonra ellerini semaya açarak dualar etti.

Bayram namazı sonrası Ramazan Bayramı ile ilgili duygularını İLKHA ile paylaşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan Bayramı’nın Allah’ın bir armağanı olduğunu vurgulayarak, bayram günlerinin ibadet günü olduğunu söyledi.

Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik eden Çelik, "Bayramlar Allah’ın bize bir armağanıdır. Ramazan Bayramını yaşayacağız ve yaşatacağız. Bayramlar barış, bağış günüdür. Fitre, sadakalarımızı verdik. Allah kabul etsin. Şimdi ise bayramlaşacağız. Bayramda dargınlar barışacak, sevinçler artacak, kardeşlikler pekişecek. Birbirimize karşı bayram görevini yapacağız. Yine bayramda büyüklerimizi de ziyaret edeceğiz." dedi.

Bayram günlerinin ibadet günleri olduğunu da belirten Çelik, şunları söyledi: "Bayram günleri şükür, tefekkür günleridir.  İnşallah bugün ibadetlerimizi, ziyaretlerimizi yapacağız. Mezarlık ziyaretlerimizi yapacağız. Ölülerimizi de bayramlarımıza ortak ederek inşallah bu bayramı yaşayacağız. Bu bayramda çok duada edeceğiz. Bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var. Dualarımız arasına bu kardeşlerimizi de katacağız. Allah ümmeti Muhammed’e daha geniş, güzel ve acısız bayram günleri nasip etsin."

Gaziantepli vatandaşlarda, Ramazan Bayramını ümmetin birliğine, dirliğine, vahdetine ve kurtuluşuna vesile olmasını dilediler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.