Gaziantepliler Filipinler'den gelen kelebekleri görebilecek

Gaziantepliler Filipinler'den gelen kelebekleri görebilecek

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin bünyesinde kurulan "Tropik Kelebek Bahçesi"nde ziyaretçiler, Filipinler'den gelen 50 türden bin 500'e yakın kelebeği görme fırsatı bulacak.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin bünyesinde kurulan "Tropik Kelebek Bahçesi" 23 Nisan'dan itibaren ziyaretçi ağırlamaya başlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Filipinler'den getirilen kelebeklerin sergileneceği bahçede tüm hazırlıkların tamamlandığını ve Gazianteplilerin ziyaretine hazır olduğunu bildirdi.

"50 türden bin 500'e yakın kelebek uçacak"

Özsöyler, "Bünyemize yeni bir birim daha kazandırmış bulunmaktayız. Özellikle tropik kelebek bahçesi bize çok şey katacak. 1,5 dönüm arazi üstüne kurulan bahçede 50 türden bin 500'e yakın kelebeğin uçacağı bir ortam hazırladık. Burada kelebekler kendilerine uygun bir ortamda uçuyor ve gelecek ziyaretçiler doğal ortamda bahçenin güzellikleriyle karşılaşıyor." dedi.

"23 Nisan'da açılışını yapacağız"

Filipinler'den getirilen kelebeklerin "Tropik Kelebek Bahçesi"nde üretimin devam etmesi için bir sistem kurduklarını belirten Özsöyler, "Yine Filipinlerden getirmiş olduğumuz pupaları özel kuluçka makinemize koymuş bulunmaktayız. Pupalardan larvalar, larvalardan kelebek olacak ve kendileri için oluşturulmuş bu özel ortamda uçacaklar. İnsanlar burayı görünce çok farklı bir ortamda olduklarını hissedecekler. 23 Nisan'da açılışını yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hayvanat Bahçesi'ni her geçen gün daha da büyüttüklerini kaydeden Özsöyler, "Safari park, tropik kelebek müzesi, fok gösterileri, zooloji doğa müzesi, akvaryumlar, kuş cennetleri, şempanze adaları ile hayvanat bahçemiz dünyada görülmesi gereken sayılı yerlerden birisi haline geldi." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.