Gaziantepliler Miraç kandilinde camilere akın etti

Gaziantepliler Miraç kandilinde camilere akın etti

Miraç Kandili nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de binlerce vatandaş camilere akın etti.

Gaziantep’te Miraç Kandilini idrak etmek isteyen vatandaşlar, Ulu Cami  başta olmak üzere kentteki tarihi camilere akın etti. Ulu Cami’yi dolduran vatandaşlar, geceyi namaz ve dualarla ihya etti.

Hz. Muhammed (sav) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandilinde eller ümmetin vahdeti için açıldı.

Gaziantep İl Müftülüğünce Ulu Camii’nde kandil özel programı düzenlendi. Programda gecenin önemi ile ilgili vaazlar verildi. Mevlid-i Şerif, ilahi ve salavatların okunduğu gecede, vatandaşlar da bu geceyi fırsat bilerek bol bol namaz kılarak dua etti.

Ellerin dua için açıldığı bu gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden camileri dolduran vatandaşlar duydukları mutluluğu dile getirdi. Aileleriyle birlikte camiye gelen çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.

Ulu Caminde akşam namazının ardından okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan kandil programı, kılınan yatsı namazıyla beraber son buldu.

Miraç Kandili nedeniyle Ulu Camide Namaz çıkışında cami cemaatine ve vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.