Gaziantepliler son mukabeleyle Ramazan'a veda etti

Gaziantepliler son mukabeleyle Ramazan'a veda etti

​Gaziantep’te on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlamasıyla camilerde başlayan Kur'an-ı Kerim mukabeleleri yapılan hatim duası ile sona erdi.

Gaziantep’te on bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim okuyarak, bu özel zaman dilimini en iyi şekilde değerlendiren vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim’i hatim etmenin sevincini yaşıyor. Ramazan'ın birlik, beraberlik, huzur içerisinde, gereği gibi yaşanması, yaşatılması amacıyla düzenlenen mukabele programlarına vatandaşlar bu yılda yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayının başlamasıyla camilerde başlayan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine son gününe kadar Gaziantep halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan mukabele sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve yoğun teveccüh ile tamamlandı.

Kur'an-ı Kerim ayı olan Ramazan'da, Gaziantep’te camilerde okunan mukabeleye halkın son günde de yoğun katılım gösterdiği görüldü. Halid b. Velid Cami'de Ramazan boyunca sabah namazı öncesi ve ikindi namazının ardından devam eden mukabele yapılan hatim duası ile sona erdi.

Ramazan boyunca cami imamı ve hafızlar tarafından sesli olarak Kur'an-ı Kerim’i okumasını bilenler takip ederken, bilmeyenler ise aynı sevaptan yaralanmak için sessiz bir şekilde dinliyorlardı.

Ramazan ayında yapılan Kur’an-ı Kerim mukabelelerinin yapılan hatim duası ile sona erdiğini belirten Halid b. Velid Cami İmam Hatibi Nurettin Şirin, Ramazan boyunca mukabelelere yoğun bir katılımın olduğunu ve bu durumdan kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Ramazan ayının camilerinde teravihle, mukabeleyle, sadakayla ve namazla dolu dolu geçtiğini ifade eden Şirin, “Rabbimize şükürler olsun. Bizi böyle bir ayla şereflendirdi. Yine Allah’a şükürler olsun ki bize bu ayda Kur’an-ı Kerim’i indirdi. Rabbim okuduğumuz gibi amel etmeyi de bizlere nasip eylesin. Özellikle de Ramazan ayında bu gayretli İslam toplumundan memnunuz. Allah sayımıza ve gayretimizi daha fazla artırsın. Cemaatimiz Allah razı olsun bizi bir ay boyunca hiç yalnız bırakmadı. Ramazan ayı camimizde Teravihle, mukabaleyle, sadakayla ve namazla dolu dolu geçti. Bu ayda Müslümanlar güzel gayretler edinmek için çabaladı.”dedi.

İslam dininin belli günlere sıkıştırılacak bir din olmadığını ve Ramazan ayında elde edilen güzelliklerin yılın diğer on bir ayına da yansıtılması gerektiğinin de altını çizen Şirin, “Özellikle bu tür amellerimizin artması sebebiyle aramızda bir huzur, maneviyat, güzellik hissettik. Ramazan ayının farklı bir havasını hissettik. Bu havanın devam edebilmesi için Ramazan ayında kazandıklarımızı, Ramazan’dan sonra da devam ettirilmesidir. Din belli günlere sıkıştırılacak bir din değildir. Bizim dinimiz her ay, gün, saat ve vakit yaşanması gereken bir dindir. Bundan dolayı bu dini sadece ayların, zamanın içine sıkıştırmanın derdine düşmeden her vakit Ramazan ayını yaşıyor gibi hayatımızı devam ettirmeliyiz. Eğer gerçekten Ramazanı anlayıp her ay Ramazanı yaşar gibi yaşamaya gayret edersek inanıyoruz ki rabbimiz bizlere bayramlarımızı çoğaltacaktır. “ifadelerini kullandı.

Ramazan ayını camide geçirdiği için çok mutlu ve sevinçli olduğunu dile getiren Abdrurrahman Kaya da, “Kur’an-ı Kerim’i hatim ettiğimiz için çok sevinçliyiz. Bu Ramazan’da Kur’an-ı Kerim’i okuduğumuz ve sürekli camilerde olduğumuz için mutluyuz, sevinçliyiz. Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalıştık. Allah kendi katında kabul etsin. Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında nazil olmuştur. Ama Kur’an-ı Kerim’i okumayı bütün aylara sığdırmalıyız. Kur’an-ı Kerim’i sürekli olarak okuyup hayatımıza geçirmeliyiz. Kur’an-ı Kerim’i okumak sadece bir ayla sınırlı kalmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının sona ermesinin üzüntüsünün içinde olduğunu ifade eden Yusuf Arı ise, “Allah nasip ederse bizleri diğer Ramazan ayına kavuşturursa yine bu şekilde mukabeleye katılacağız. Ramazan ayında kazandıklarımızı yılın on iki ayına yansıtmalıyız. Ramazan’da olduğu gibi normal zamanlarda da camileri doldurmamız gerekir. Kur’an-ı Kerim okumaya, diğer ibadetlerimizi yapmaya devam etmemiz lazım.”diye konuştu.

Kur’an-ı Kerime Ramazan ayında olduğu gibi diğer aylarda da sahip çıkılması ve okunması gerektiğini belirten Abdullah Velid ise, şöyle konuştu:

Bir ay boyunca Kur’an-ı Kerim’i camiye gelip okuduk. Allah mukabeleye katılan herkesin hayrını kabul etsin. Kur’an-ı Kerim ile tanışmayı rabbim herkse nasip etsin. Çok mutluyuz. Ramazan ayı geldiğinde çok sevindik. Şimdi ise ramazan sona erdiği için üzülüyoruz. Rabbim bizleri nice Ramazanlara ulaşmayı nasip etsin.”

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.