​Gazianteplilerden erken seçim yorumu

​Gazianteplilerden erken seçim yorumu

​24 Haziran olarak açıklanan erken seçim tarihi kararını değerlendiren Gaziantepliler, erken seçimi olumlu bulmakla birlikte seçimlerin normal tarihinde yapılmasından yana olduklarını söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de konuşulan gündem erken seçim oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Seçimi İLKHA’ya değerlendiren Gaziantepliler, söz konusu seçimin bir sürpriz olarak nitelediler.

Vatandaşlardan çoğunluğu erken seçimi beklediklerini, kimi açıklanan tarihin beklediklerinden daha da erken olduğunu ve yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını dilediler.

Erken seçimin gerekli olduğuna değinen Mustafa Yıldız, “Erken seçim kararını iyi buluyorum. Böyle bir seçim kararı beklemiyordum ama erken seçime gidilmesi iyi oldu. Çünkü bir değişimin olması lazımdı. Ama OHAL'de seçime gidilmesini iyi bulmuyorum. Artık OHAL'in kaldırılmasını istiyoruz. Muhalefete bir kısıtlama gelecek. Ama hükümet istediğini yapacak. Bunun da adil olmadığını düşünüyorum. Bir baskı olacağını düşünüyorum. Ama zaten bir basın seçim vardı. Çünkü ülkenin ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor. Bu seçimin olması gerekiyordu.” dedi.

“Seçim sendromunu bir kenara bırakıp memleket meselesi ile ilgilenmeliyiz”

Erken seçimi beklediklerini, ancak bu kadar erken tarihe alınacağını beklemediklerini belirten Ömer Çorbacı, “Bu seçimin hayırlı olacağını düşünüyorum. Çünkü ortalık çok sıcak görünüyor. İnşallah bir nebze olsun bu seçim sendromunu bir kenara bırakıp memleket meselesi ile ilgilenmemiz gerekiyor. Bundan dolayı seçim kararının yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Yani dikkatimizi daha çok milli meselelere vermeliyiz. Bundan da seçimi aradan çıkartmalıyız. Bence geç kalınmış bir karardır. Bir gün önce erken seçim olmasını istiyordum. Ama bu şekilde erken olacağını beklemiyordum.” diye konuştu.

“Seçime bütün partiler karar vermelidir”

Seçimlerin normal tarihinde yapılması gerektiğini belirten Abdullah Zeyrek ise, “Seçimler normalde 2019 yılında yapılacaktı. Seçimlerin bu şekilde erkene almasının nedenini bilmiyorum. AK Parti ile MHP, çoğunlukla bir kamuoyu oluşturduğu için onlar bu kararı verdiler. Benim düşüncem ise bütün partilerin küçük veya büyük parti olsun bu seçimlerin herkesin kararıyla olması gerekiyor. Çünkü bu durumda insanların ‘demek ki bunların bir amacı var, yoksa seçimi boşa erkene almadılar’ şeklinde akıllarına soru işareti geliyor. Seçimin normal tarihinde yapılması gerekiyordu. Ben bu erken seçime sıcak bakmıyorum. OHAL'de seçim yapılması da insanı düşündürüyor.” ifadelerini kullandı.

“Seçimler zamanında yapılsaydı daha iyi olurdu”

Her seçimin maliyetinin olduğunu ve bununda ülke ekonomisine yansıdığını belirten Ali Aybek, şunları söyledi:

“Bu kadar erken bir seçimi doğrusu beklemiyorduk. Bu seçimler zamanında yapılsaydı daha iyi olurdu. Daha önceki konuşmalarda da sürekli seçimlerin normal tarihinde yapılacağı belirtiliyordu. O tarihte yapılması daha uygun olurdu. Çünkü bu seçimlerde giderler halkın bütçesine yansıyor. Ama yetkililer bu şekilde karar almışsa diyecek bir şeyde yoktur.”

“Erken seçim bizim için sürpriz oldu”

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimin bir sürpriz olduğunu ifade eden Cevdet Eren ile Ömer Fatih Taşçı da “Türkiye'ye güven kalmadı. Ülkeye yatırım yapılmıyordu. Bunun için seçimlerin erken yapılması gerekiyordu. Erken seçimde de mutlaka bir hayır vardır. Düne kadar seçimin erken olacağını beklemiyorduk. Bir yandan bizim için sürpriz oldu.” diye konuştular.

Ülkenin hayrına olacaksa seçimin yapılması gerektiğini belirten Hüseyin Aksoy ve Kenan Çelebi de erken seçim kararını olumlu bulduklarını belirterek, yapılacak seçimi ülkenin birlik ve beraberliği için desteklediklerini dile getirdiler.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.