​Gaziantep’te 14 suçtan aranan kişi eniştesiyle adliyeye sevk edildi

​Gaziantep’te 14 suçtan aranan kişi eniştesiyle adliyeye sevk edildi

​Gaziantep’te adam öldürme, uyuşturucu gibi 14 ayrı suçtan aranan ve PKK sempatizanı olduğu belirtilen kişi adliyeye sevk edildi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde adam öldürme, uyuşturucu gibi toplam 14 ayrı suçtan aranan ve PKK sempatizanı olduğu belirtilen ve düzenlenen operasyonla gizlendiği evde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında lüks aracının içinde uzun namlulu silah olan kalaşnikofla taranan, başına ve vücudunun da çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlar sonucu aracının içerisinde hayatını kaybeden Savaş Cengiz (38) ile geçtiğimiz yılın Aralık ayında evinde uğradığı kalaşnikof tüfekle öldürülen Fehmi Amaç’ın (27) ve aynı yılın Kasım ayında da trafikte tartıştığı Doğan Taşçı’nın (60) kafasına sıkarak ağır yaralayan İbrahim Halil Doğruer (31) gizlendiği eniştesinin evinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, iki kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi yaraladığı ve uyuşturucu başta olmak üzere 14 ayrı suçtan arama kaydı bulunan, sürekli mekan ve kılık değiştirerek kaçan Doğruer’in Şahinbey ilçesine bağlı Beydilli Mahallesi'nde bir evde gizlendiği yönünde bilgi aldı.

Evi takibe alan polisler, Doğruer'in evde olduğu belirleyince dün gece 22.00 sıralarında özel harekat polisinin katımıyla eve operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanan Doğruer, yakalandı.

Üzerinden C.G adına düzenlenen bir sahte kimlikle yakalanan Doğruer, gizlendiği evin sahibi olan ve delilleri kararttığı ileri sürülen N.A isimli kişiyle birlikte gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise bir tabanca, 3 şarjör ve 58 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen Doğruer'in ifadesi doğrultusunda arama yaptığı başka bir evde ise bir tabanca, 37 mermi ve 2 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Ayrıca, Doğruer'in PKK sempatizanı olduğu “cinayet, cinayete teşebbüs, uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak, silahlı tehdit, belgede sahtecilik' gibi 14 farklı suçun yanı sıra 6 yıl 3 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlendi.

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen Doğruer’in emniyetteki sorgulamasında Doğan Taşçı’nın kafasına sıkarak ağır yaraladığını kabul edip, cinayetleri inkar ettiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Doğruer, eniştesi olan ve kendisine yer temini sağlayan Nebi Aslan hakkında hazırlanan evraklarla adliyeye sevk edildi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.