Gaziantep’te 15 Temmuz etkinlikleri yapılan dua ile sona erdi

Gaziantep’te 15 Temmuz etkinlikleri yapılan dua ile sona erdi

​Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik topluca yapılan dua ile sona erdi.

ABD destekli FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde önceki gece meydanlarda başlayan nöbet topluca yapılan dua ile son buldu. 15 Temmuz Meydanında önceki gün başlayan, sabah namazına kadar devam eden nöbet bugünde devam etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için dua etti. Meydanda toplanan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla Müftü Ahmet Çelik'in imamlığında cemaatle namaz kıldılar. Akşam namazının ardından program seslendirilen ilahi, ezgi ve kasideler devam etti.

Programın sonunda Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesi başlayan ve yaklaşık bir ay süren darbe karşıtı nöbetlere katılan ve darbe girişiminin yıl dönümünde de meydanları dolduran halka teşekkür etti.

Teşekkür konuşmalarının ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı dua ile program sona erdi.

Programın ardından duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar ise, darbecilerin Allah’ın hesabını hesaba katmadıklarını ve bundan dolayı da Allah’ın yardımıyla milletin darbecilere darbe yaptığını vurguladı.

FETÖ ile birlikte darbe girişiminin arkasında ABD, İsrail ve İngiltere gibi emperyal güçlerin olduğunu belirten Davut Birelli, “Millet zaten burada. Herkes geçen yıl olduğu gibi yine meydanlarda. Bazıları kendi çaplarında bu ülkeyi karıştırmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama gerçek millet burada. Allah’a şükürler olsun dimdik ayaktayız. Bu darbenin içerisinde ABD, İsrail ve İngiltere bu ülkelerin tamamı var. Fethullah Gülen’de bir kukladır. İsrail, ABD ve İngiltere’de gelse bizi yıkamayacaklardır. Bu dünyanın düzenini Allah’ın izniyle değiştireceğiz.”dedi.

“Rabbim bunların tuzaklarına karşı Müslümanları uyanık kılsın” diyen İslim Kayapınar, “Amerika’nın, İsrail’in ve diğer İslam düşmanları hep Müslümanlar üzerine oyunu olmuştur. Rabbim bundan herkesi bunların tuzaklarına karşı uyanık kılsın. Ama Meydanlarda binlerce gencimiz var. Asla kazanacaklarını sanmasınlar. Hiç kimse kazanamaz. Allah’a hamdolsun şehitlerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda ailece meydanlara indiklerini dile getiren Abdullah Albayram ve eşi Rukiye Albayram da, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişimi yeniden bu milletin dirilmesine ve kendini tanımasına vesile olmuştur. Bir yaşındaki çocuğumuzdan tutun 70 yaşındaki çocuğumuza kadar genç ve yaşlı meydanlara inmemize ve tekrar kendi ruhumuzu kazanmamıza vesile olmuştur. Elbette bu kadar şehit olmasını istemezdik. Ama bu şehitlerimizin de bir bedeli olmuştur. Vatanı kurtarmak, bugünleri yaşamak, eğer biz bugün yaşıyorsak 250 şehidimizin ve gazilerimizin, tanklara kafa tutan, önünde yatan vatandaşlarımızın sayesinde yaşıyoruz. Biz o gece tüm dünyaya kafa tutmuşuzdur. Allah bu millete zeval vermesin.”

Kasım Kaplan da, “Her kötü şeyde bir hayır vardır. Milletimiz tekrar kendi özüne dönme fırsatı buldu. Küllenmiş olan benliğimizi yeniden yakaladık. Bizi yıkamayacaklarını unutmuşlardı bunu bir kez daha anladılar ve biz büyük bir tokat attık onlara. Şehit yakınlarına Rabbim sabır versin. Bu büyük bir şeref. Bu şerefi onlara nail ettiği için bence mutlu olmalılar. Onlar sayesinde biz buralardayız. Çocuklarımızla mutlu bir şekilde buralara geliyoruz ve onları anıyoruz. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Gazilerin de yardımcısı olsun.”temennisinde bulundu.

“Allah bir daha o günleri bize göstermesin” temennisinde bulunan Mehmet Yılmaz ise, “Darbe gecesi gerçekten hepimizi şok olduk. Çünkü böyle bir şey beklemiyorduk, Yani ekonomide, sağlıkta, eğitimde güçlenirken birden böyle bir şeyin olması hepimizin çok zoruma gitti. O gece çoluk çocuk biz sokaklara döküldük. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize de uzun ömürler versin.”diye konuştu.

İslam’ın şafağının asla sönmeyeceğine vurgu yapan Abdurrahman İçigen, “Olanlar zaten İslam’a oldu, Müslümanlara oldu. Bu münafık FETÖ, 91 yıllarında bir âlime sordum. O alim bana ‘Bu İsrail yanlısıdır’ dedi. 90’lı yıllarından beri bu adamı tanıyordum. Bu darbe girişimi Türkiye’yi ikiye bölmek içindi. Ama Allah Müslümanlara yardım eder. Eğer Müslümanlar ciddi olsa her zaman Allah’ın yardımı hazırdır. Ne zaman ki Müslümanların arasına hıyanet girerse o zaman işte Allah yardımını kaldırır ve kafirleri galip eder, Müslümanları mağlup eder. Bu şekilde cezalandırır. İslam’ın şafağı sönmez. Çünkü böyle imanlı gençlerimiz vardır.”şeklinde konuştu.

Mehmet Oğuz ve Tekin Aslan da, “İslam düşmanları bunlar. Bunlar hep İslamiyetin üzerine oynanan oyunlardır. Bunu bilmek lazım, ona göre tedbir almak lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Cenab-ı Allah bu günleri bir daha milletimize yaşatmasın, o zalimleri bildiği gibi yapsın. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimizden de Allah razı olsun, sevenlerine ve sevdiklerine sabırlarını daim etsin. Allah bir daha bu ülkeyi zalimler ve hainlerle karşılaştırmasın. Amerika bilsin ki bu milletle oyun oynanmaz. Bunu iyi bilsinler. Bir Mehmet gider milyonlarca Mehmet gelir. Buradaki herkes gözünü kırpmadan şehit olur çünkü bizim imanımız var. Onların isterse topu, uçağı, jeti olsun. Biz adaletten, Hak’tan yanayız, Hak neredeyse ondan yanayız.” diye konuştular.

Darbe gecesi imanın verdiği güçle hareket edildiğini belirten Haci Ali Yıldırım, “Allah’a şükürler olsun. Herkes sağlıklı, huzurlu bir şekilde yaşantısına devam edebiliyor. Kimsenin yapamayacağı bir başarıyı gösterdiler. Yüreklerine sağlık mekânları cennet olsun. O gece kimse yerinde yatamadı. İmanın verdiği güçle hareket edildi. Rabbim imanımızı eksiltmesin. Gazilerimiz ve şehitlerimizin imanları olmasaydı biz bu başarıyı elde edemezdik. Allah hepsinden razı olsun.”değerlendirmesinde bulundu.

Milletin 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı dik bir duruş gösterdiğini belirten Necati Kiraz da, şöyle konuştu: “Geleceğimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız adına bence yapılması gereken en önemli şey buydu. Belki birçok şehit verdik, birçok yaralı insanlarımız oldu. Ama biz imanımızla bu işin üstesinden geldiğimize inanıyoruz. İmanın ve infakın daha önde olduğunu biliyoruz. Ne kadar olursa olsun, Amerika, İsrail ve başka bir ülke onların biz kâfir olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah milletimize zeval vermesin.”  

İki gündür düzenlenen etkinliklere katılan yaşlı amcalar da, bu millette iman gücü olduğu müddetçe emperyalist güçlerin kendi emellerine ulaşamayacaklarını, darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek, dua ettiler.

Küçük çocuklar ise, o gece hiç uyuyamadıklarını, çok korktuklarını ve bu ülkede asla darbe olmasını istemediklerini dile getirdiler.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.