Gaziantep’te 900 kilo kullanım tarihi geçmiş beyaz et ele geçirildi

Gaziantep’te 900 kilo kullanım tarihi geçmiş beyaz et ele geçirildi

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi yapılan denetimlerde 900 kilo kullanım tarihi geçmiş beyaz et ile 6 ton şeker ele geçirildi.

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için 415 iş yerinde gıda denetimi yapıldı.

Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle ilçede faaliyet gösteren kasaplar, marketler, pide ve somun fırınları, şekerlemeciler ve lokantalarda gıda hijyeni ve diğer konularda denetimler yaptı.

Yapılan denetimler esnasında kullanım tarihi geçmiş 900 kilo beyaz et, 300 kilo jöleli kuru pasta, 300 kilo lokum, 3 bin adet sütlü bisküvi, 250 litre içecek ve 6 ton şekere el konularak imha edildi. Mevzuat şartlarına göre çalıştırılmayan işletmeler kapatıldı ve idari para cezası uygulandı.

Yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi adına görev başına olduklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde zabıta ekiplerimiz tarafından ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan marketler, kasaplar, somun fırınları ve dürümcülerden oluşan 415 adet iş yeri denetlendi. Bu denetim esnasında son kullanma tarihi geçmiş ve insan sağlığına zararlı 900 kilo beyaz ete, 300 kilo jöleli kuru pastaya, 300 kiloluk lokuma, 3 bin adet sütlü bisküviye, 250 litre içeceğe ve 6 tonluk macunsu şekerlere el konuldu. Bu ürünler ekiplerimiz tarafından imha edildi." dedi.

Zabıta ekiplerinin bayram boyunca da denetimlerini devam ettireceğinin bilgisini veren Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak sırf para kazanmak uğruna, vatandaşlarımızın sağlığı ile oynayan  yerlere aman vermiyoruz vermeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz bayram süresi boyunca da denetimlerini devam ettirecek. Vatandaşlarımız aldıkları ürünlerin mutlaka kullanım tarihlerine baksınlar. Tat ve görünüm anlamında bozuk olan ürünleri ‘153’ zabıta ihbar hattımıza bildirmelerini istiyorum. Bu tür işyerlerini bayram süresi de dahil denetlemeye devam edeceğiz. Ben, bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyor, tüm İslam alemine de hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve hijyenik ortamlarda geçirebilmeleri için 280 bin adet kurban atık poşeti dağıttı.

İlçe genelinde vatandaşlara dağıtılan kurban atık poşetleri muhtarlıklar, açık pazar yerleri ve merkezi camilerde dağıtımı gerçekleştirildi. İlçe genelinde 17 ayrı alanda kurban kesim yeri belirleyen belediye aynı zamanda kurban kesim yerlerinde de kurban atık poşeti dağıtımı yapacak.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler