Gaziantep’te annesinin kucağında okula giden çocuğa akülü sandalye

Gaziantep’te annesinin kucağında okula giden çocuğa akülü sandalye

Gaziantep’te 4 yaşında geçirdiği kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve okula annesinin kucağında giden ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki öğrenciye akülü sandalye hediye edildi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ikamet eden Makbule ve Enver Kaya çiftinin 3 çocuğundan biri olan İbrahim Halil Kaya'ya, 4 yaşındayken kas erimesi teşhisi konuldu.

Kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve okula annesinin kucağında giden ilkokul öğrencisi Kaya'ya (9), Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından akülü sandalye yardımı yapıldı.

Genetik bir rahatsızlık olduğu için tedavisi bulunmayan hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Kaya, geçen yıl tek başına merdivenleri çıkamadığı için ailesinden yardım alırken, bu yıl yürüme yetisini tamamen kaybetti.

Sevil- Arif Develi İlkokulunda 3'üncü sınıfa başlayan İbrahim Halil Kaya, annesi Makbule Kaya'nın kucağında okula gidip gelmeye başladı.

Okul Aile Birliği üyelerinin Kaya’nın durumunu bildirmesi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi tarafından Kaya’ya, sınıfında akülü tekerlekli sandalye  teslim edildi.

Anne Makbule Kaya, oğlunun çok sağlıklı bir çocuk olduğunu, 4 yaşında iken rahatsızlanması üzerine doktora götürdüklerinde oğluna kas hastalığı teşhisinin konulduğunu ve koşup oynayabilen evladının o günden bu yana yürüyemez hale geldiğini söyledi.

Oğlundaki rahatsızlığın tedavisinin mümkün olmadığını aktaran anne Kaya, “Yaklaşık 5 aydır yürüyemiyor. 1’inci sınıfa başladığında merdiven inip çıkma özelliğini kaybetmişti. Okul giriş çıkışlarında kucağıma alarak çıkarıyordum. Şu an ayaklarının üzerinde hiçbir şekilde duramıyor. Kucağımızda okula götürüp getiriyoruz. Çok zor oluyor.”dedi.

Oğluna, pahalı olduğu için tekerlekli sandalye alamadıklarını belirten Kaya,  yardımlarından dolayı yetkililere teşekkür etti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler