Gaziantep'te Antep Fıstığı Çalıştayı

Gaziantep'te Antep Fıstığı Çalıştayı

Gaziantep'te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Antep Fıstığı Çalıştayı düzenlenecek.

GAZİANTEP - Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) işbirliğiyle Antep Fıstığı Çalıştayı düzenlenecek. Gaziantep Ticaret Borsasının ev sahipliğinin yapacağı çalıştay, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) binasında gerçekleştirilecek.

 

Fıstık Festivali kapsamında yapılacak olan "Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesinde", kamu kurum, özel sektör, akademi, yerel yönetimler, üniversiteler, fikir önderleri, uzmanlar, STK yetkilileri, uluslararası kuruluşlar ve girişimcilerin fıstık için bir araya getirilmesi hedefleniyor. Yenilikçi projelerin tanıtımı, yatırım fırsatları, yasal düzenlemeler ve teşvikler için bilgi paylaşımın yapılacağı zirvede Antep fıstığı tüm yönleriyle ele alınacak.

 

Çalıştaya, bakanlık yetkililerinin dışında Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılacak.

 

Çalıştayda Antep fıstığının dünya markası haline gelmesi için yetkililer çalışmalarını anlatacak. Ayrıca Antep fıstığının rekoltesi, fiyatı, verimliliği ve kalitesi üzerine konular masaya yatırılacak.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.