Gaziantep'te başarılı öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Gaziantep'te başarılı öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Gaziantep'te eğitim-öğretim döneminde başarılı olan öğrenciler, bisiklet ile ödüllendirildi.

Gaziantep’te eğitim-öğretim döneminde derslerinde başarılı olan 144 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Şahinbey ilçesinin Mavikent Mahallesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başarıyı ödüllendirmek ve spora teşvik etmek amacıyla bugüne kadar 4 bin 77 öğrenciye bisiklet hediye ettiklerini söyledi.

Eğitime önem verdiklerini ve öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Mavikent Mahallemiz yeni ve önemli mahallelerimizden birisi. Mavikent Mahallemize daha önce park, basketbol ve halı saha yapmıştık. Şu anda da bisiklet yolumuzu tamamladık ve hizmete sunduk.  Bisiklet yolumuz geniş ve özel bir bisiklet yolu oldu. Bu yolu yapınca ‘Bu yola bisiklette lazım’ dedik ve derslerinde başarılı olan öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Belki de Türkiye’de öğrencilere en çok hediye veren belediye, Şahinbey Belediyesi’dir. Bizler gençlerimize her ay ücretsiz kitap hediye ediyoruz. Bunun yanında eşofman takımı, tişört, kumbara, kırtasiye yardımı ve spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Okullarımıza ve parklarımıza 180 tane basketbol ve halı saha yaptık. Okullarımıza ayrıca da kütüphaneler kurduk. Okullarında birinci, ikinci, üçüncü olan ortaokul, lise öğrencilerimize bilgisayar hediye ettik. Tüm ilkokul öğrencilerimize boyama seti ve kitap seti dağıttık. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl şubat aylarında kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri umre ile ödüllendirdik.” dedi.

Şu ana kadar 5 bine yakın bisiklet dağıtımı gerçekleştirdiklerini de anımsatan Tahmazoğlu, “Ben her zaman başarıyı ödüllendirmek istiyorum. Tüm bunların yanında Türkiye’de bir ilke imza atarak bütün lise öğrencilerimizi uçakla Çanakkale’de ecdadımız ile buluşturduk. Şu ana kadar 78 bin öğrencimizi ve vatandaşımızı Çanakkale’ye götürdük. Gençlerimize bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını yerinde gösteriyor ve yaşatıyoruz. Bu zaman kadar sürekli öğrencilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bisikletlerini alan öğrenciler de Tahmazoğlu’na teşekkür ederken, törenin ardından Tahmazoğlu, öğrencilerle birlikte yeni yapılan bisiklet yolunda pedal çevirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler