​Gaziantep'te belediye başkanları mazbatalarını aldı

​Gaziantep'te belediye başkanları mazbatalarını aldı

​Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin ve Şahinbey ile Şehitkamil Belediye Başkanları düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar, mazbatalarını almaya başladı.

Gaziantep’te, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanlığı’na seçilen Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Fatma Şahin, mazbatasını aldı. Yoğun bir kalabalıkla adliyeye gelen Şahin, yeni dönemine resmen başladı.

Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Şahin, yeni dönemde “Yükselen Gaziantep” anlayışını hayata geçirmek için kollarını sıvadıklarını söyledi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda mazbata teslim töreninden sonra mazbatasını alan Şahin, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şahin, halkın desteğiyle ikinci kez seçildiğini ve kendisini destekleyen herkese şükranlarını sundu.

Şahin, “Beni millete karşı mahcup etmeyen Rabbime şükür ediyorum. Gaziantep, üretilen hizmetin, hayata geçirilen projelerin arkasında dağ gibi durdu. Fitne, dedikodu ve karalama siyasetine prim vermeyen halkımız, hizmet belediyeciliğine, proje belediyeciliğine oy verdi. Yapacak çok işimiz var, yeni dönemde yapacağımız güçlü çalışmalar, bizleri bekliyor. Halkımız, 31 Mart’ta sayın başkanımı değil benim başkanımı seçti. Hemşerilerim, projelerimize, kardeşliğimize, gönül belediyeciliğimize ‘durma yok yola devam’ dediğini bir kez daha tescilledi.” dedi.

Yeni dönemde birlikte gelecek nesillere daha yaşanır bir şehir inşa edeceklerini de sözlerine ekleyen Şahin, Gaziantep İl Seçim Kurulu Başkanı Nesrin Aladağ’dan mazbatasını aldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, mazbatasını aldı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi 15 Temmuz konferans Salonu'nda düzenlenen tören ile il seçim kurulundan üçüncü dönem için mazbatasını aldı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde üçüncü kez Şahinbey Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Tahmazoğlu da mazbatasını Şahinbey 1’nci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Atilla Mete Sekman’ın elinden aldı.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, Şahinbey halkının kendilerine çok önemli bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Tahmazoğlu,“31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde halkımız bize Şahinbey Belediye Başkanlığı görevine devam etme yetkisi verdi. Adliyede düzenlenen tören ile mazbatamızı aldık. Üzerimize ağır bir yük yüklenmiş oldu. Üçüncü kez Şahinbey Belediye Başkanlığına seçildim. İlk seçimde yüzde 52, ikinci seçimde yüzde 55, bu seçimde ise yüzde 60’ı aşan bir oy oranı ile yeniden bu göreve bizi layık gören halkımıza teşekkür ediyorum. Halkımızın güvenlerine layık olmak için gece-gündüz demeden, teşkilatımızla, ekibimizle el birliği ile çalışacağız. Bu bizim üçüncü dönemimiz, yani ustalık dönemimiz. Bu dönemde de ‘Gönül Belediyeciliği’ dediğimiz, insana, eğitime, sağlığa, kültüre ve spora dokunan yatırımlar planladık. İnşallah yeni dönemde bunları gerçekleştireceğiz. Bize destek veren Gaziantep ve Şahinbey halkına teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ilçe başkanımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ederek, çiçek takdim edip, teşkilat ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, mazbatasını aldı

Yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında tekrar Şehitkamil Belediye Başkanı seçilen Rıdvan Fadıloğlu, mazbatasını aldı.

Gerçekleştirilen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde halkın desteğiyle başarılı bir sonuç alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mazbatasını alarak üçüncü görev süresine resmen başladı.

Kesinleşen seçim sonuçlarının ardından Bölge Adliye Mahkemesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle mazbatasını 23’ncü Asliye Ceza Hakimi Şehitkamil 1’nci Bölge İlçe Seçim Kurulu Başkanı Edip Gündem’in elinden alan Fadıloğlu, göreve kaldığı yerden devam edecek.

Düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, yeni dönem meclis üyeleri ve partililer katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.