Gaziantep'te buğday hasadı başladı

Gaziantep'te buğday hasadı başladı

Gaziantep'te çiftçiler, kendilerine dağıtılan sertifikalı tohum ile ekimini yaptığı buğdayın hasadına başladılar.

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden olan Gaziantep'te buğday hasadı başladı. Daha önce çiftçilere 4 bin ton sertifikalı tohum ve gübre desteğinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerle birlikte buğdayların hasadını yaparak, üreticilerin sevincine ortak oldu.

Şahinbey ilçesinin yeni mahallelerinden Çimenli'de yapılan buğday hasadına AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ve ekibi ile birlikte katılan Tahmazoğlu, biçerdövere binerek, çiftçilerin hasat sevincini birlikte yaşadı.

Tahmazoğlu ile birlikte buğday hasadına katılan Yüksel, çiftçilerin Türkiye'nin yükünü çektiğini belirterek, "Ülkemiz bir tarım ülkesidir. Bilinçsiz uygulamalar nedeniyle çiftçilerin sorun yaşamamaları için ilgili merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerin yapacağı çalışmalar da çok önemli. Şahinbey belediye başkanımız, şehir merkezinde yaptığı güzel projeleri kırsalda uygulayarak büyük bir takdir kazanıyor." dedi.

Çimenli Mahallesi'nde (köy) yapılan hasada ekibiyle birlikte katılan Tahmazoğlu ise "Toplam maliyeti 5 milyon lira olan proje kapsamında belirlenen çiftçilere 4 bin ton sertifikalı tohum ve gübre desteği sağlandı. Bugün biz, o tohumların ekildiği tarlalarda hasat yapıyoruz. Bereketli bir mahsul olmuş, Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. Çiftçilere sadece tohum ve gübre desteğiyle sınırlı kalmadık. 600 bin adet zeytin fidanı dağıttık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirenlere toplam 3 bin 500 ton yem desteğinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.