​Gaziantep'te cep telefonu seni yaşamdan alıkoymasın konferansı

​Gaziantep'te cep telefonu seni yaşamdan alıkoymasın konferansı

​Gaziantep'te "Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alıkoymasın" sloganıyla cep telefonun insan yaşamına olan olumsuz etkileri ve yapılması gerekenler hakkında bir konferans düzenlendi.

Gaziantep’te, Gençlik ve Spor Bakanlığı, merkez Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Lisesi’nin birlikte düzenlediği “Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alıkoymasın” konulu konferansta öğrencilere, cep telefonu bağımlılığının zararları ile ilgili bilgiler verildi.

 Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Gaziantep'teki lise öğrencileri ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. 12 öğrenci ve bir danışman öğretmenden oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan sunumda “Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alıkoymasın” sloganının açıklaması yapıldı.

Cep telefonun fiziksel ve biyolojik etkilerine değinilen konferansta, bilimsel araştırmaların sonuçları üzerinden hazırlanan konuşmalar ve sunumlarla cep telefonun göz, ortopedi, nöroloji ve psikolog etkileri üzerine bilgiler verildi.

Çağımızın hastalığı haline gelen cep telefonunu bağımlılığı hakkında verilen konferansta, özellikle de ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören gençlerde, cep telefonunun hatalı kullanımı ile açığa çıkan sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlar hakkında farkındalık oluşturulması amaçlandığı belirtildi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine ulaşılarak gerçekleştirilen proje kapsamında edinilen bilgilerin iki oturum halinde düzenlenen konferanslar ile yaklaşık 2 bin öğrenciye aktarıldığı bildirildi.

Programa katılan öğrenciler, oldukça faydalı bir çalışma olduğunu belirterek, “Bilim adamları cep telefonu bağımlılığı çağımızın hastalığı olarak tanımlıyorlar. Doktorların ‘Nomofobi’ olarak da isimlendirdiği cep telefonu bağımlılığı zamanımızın çoğunu aldığı gibi bizlerde önemli hastalıklara da neden olabiliyor. Bu konuya dikkat çekebilmek için yapılan bu proje de herkesin yeniden sosyal yaşama dönmesi ve bu hastalıktan kurtulması için konular anlatıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların sağlığını düşünerek yapılan bu proje içerisinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şahinbey Belediyesi’ne ve Gaziantep Lisesi’ne teşekkür ederiz.” dediler.

Program sonrasında Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kılınç, proje ile ilgili sunum yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler