Gaziantep’te Davet ve Kardeşlik Vakfı’ndan ‘Hadis Kampı’

Gaziantep’te Davet ve Kardeşlik Vakfı’ndan ‘Hadis Kampı’

Gaziantep’te Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından erkek öğrencilere yönelik ‘Hadis Kampı’ düzenlendi.

Gaziantep’te Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından erkek öğrencilere yönelik 4 günlük hadis eğitim programı düzenlendi. Selahaddin Eyyubi Cami’de düzenlenen 4 günlük kampa Türkiye’nin çeşitli illerinden 85 öğrenci katıldı.

 

Davet ve Kardeşlik Vakfı Hadis Kampı Komisyonu tarafından 2008’den bu yana periyodik olarak yılda iki defa olmak üzere düzenlenen hadis okuma kamplarında, Kütüb-i Sitte, Darim-i, Muvatta, İmam Ahmet bin Hanbel’in Kitab-ı Zühd-ü, Beyhaki’nin Adabı, Müsned-i Şihab, İbn Hibban’ın sahihi, Camiu’s-Sağir  ve çeşitli derleme hadis kitapları okunduğu belirtilirken, en son 14’üncüsü düzenlenen 2015 kış kampında, İmam Suyuti’nin Camiu’s-Sağir adlı eserinin 2. Cildi okundu.

 

2008’den bu yana periyodik olarak yılda iki defa olmak üzere düzenlenen Hadis okuma kamplarının 7 yıldır devam ettiği ve her yıl yaz-kış olmak üzere iki defa gerçekleştiği belirtildi.

 

Davet ve Kardeşlik Vakfı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Efendimizin (sav) talim ve terbiyesinden geçip, O’nun şerefli sözlerini başkalarına da ulaştırmayı gaye edinen bu kardeşlerimiz, son zamanlarda Efendimize yapılan saygısızlığa da en anlamlı tepkiyi vermiş oluyorlar.” denildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.