Gaziantep'te eşiyle tartışan adam çocuğunu rehin aldı

Gaziantep'te eşiyle tartışan adam çocuğunu rehin aldı

Gaziantep'te madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, evini terk eden eşinin geri dönmesi için 3 yaşındaki çocuğunu rehin aldı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, bir aydır evini terk eden eşinin geri dönmesi için 3 yaşındaki çocuğunu rehin aldı. Rehin alınan küçük kız, yaklaşık 2 saat süren çabanın ardından kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Şahinbey ilçesine bağlı Gümüştekin Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu kullandığı öne sürülen Mehmet Zihni B, yaklaşık bir ay önce eşi Özlem B. ile tartıştı. Çocuklarını yanına alan Özlem B. aynı binada oturan kayınvalidesinin evinde kalmaya başladı.

Bir aydır evde yalnız yaşayan Mehmet Zihni B, bugün akşam saatlerinde eve alkollü bir şekilde geldi. Annesinin evinde kalan eşi ile tartışan koca, eşinin eve gelmesini istedikten sonra olumsuz cevap alınca 3 yaşındaki kızı Sevda'yı rehin aldı.

Eşi Özlem B, küçük kızının rehin alınması üzerine durumu hemen polise bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, evin çevresinde güvenlik önlemi alarak, kızını rehin alan babayı ikna etmeye çalıştı. Polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren Zihni B, elindeki çakmakla kartonları tutuşturmaya çalışması, evindeki eşyaları sokağa atması ve çocuğa zarar vereceğini söylemesi üzerine, olay yerine psikolog çağrıldı.

Olay yerine gelen psikolog, Zihni B'yi ikna etmek için görüşmeye başladı. Sürekli tehdit ve hakaretler savuran Zihni B, yaklaşık 2 saat süren bir çabanın ardından ikna edildi. Rehin alınan küçük kız, polis tarafından babanın elinden alınarak annesine teslim edildi.

Gergin anların yaşandığı mahallede küçük kızın kurtarılmasının ardından anne Özlem B. ve yakınları rahat bir nefes aldı.

Mehmet Zihni B. ile eşi Özlem B, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.