Gaziantep'te FETÖ operasyonu: 27 gözaltı

Gaziantep'te FETÖ operasyonu: 27 gözaltı

​Gaziantep'te FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'te FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün gizli evlerine düzenlenen operasyonda 27 şüpheli gözaltına alındı.

Konu ile ilgili valilikten yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının gizlendikleri “Gaybubet” evlerine yönelik il merkezi ve Nizip ilçemizdeki 16 adrese yönelik il emniyet müdürlüğü ekiplerimizce 19.02.2018 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonda, aralarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasından arananlar ve deşifre olmamış şüphelilerin bulunduğu 27 şüpheli şahıs yakalanmıştır.”denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldüğü belirtildi. Zanlılardan F.K. sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı bildirildi. F.K.’nin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildiği ifade edildi.

Hırsızlık şüphelisi suçüstü yakalandı

Öte yandan, durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen ve dur ihtarına uymayarak kaçan kişi kovalamaca sonucu yakalandı.

Şehitkâmil ilçesinin Eydibaba Mahallesi’nde durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen ve dur ihtarına uymayarak kaçan F.A isimli şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı. Şüpheli şahsın yapılan üst aramasında tahmini değeri 12 bin TL olan ziynet eşyası ile 120 TL para ele geçirildi.

Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda, Şahinbey ilçesi Kavaklık Mahallesi’nde bir evden aynı gün sabah saat: 06.00 sıralarında 12 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 200 TL paranın çalındığının anlaşılması üzerine olayla ilgili olarak yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.