Gaziantep’te “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Sınavı

Gaziantep’te “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Sınavı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi, tarafından “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” adlı Siyer-i Nebi yarışması düzenlendi.

AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması  gerçekleştirildi. Umre ödüllü siyer sınavı dün saat 11.00 -13.00 arasında, Gaziantep’te 9 ayrı merkezde yapıldı. Sınava giren bayan ve erkek katılımcılar için ayrı mekânlar tahsis edildi.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan AGD Gaziantep Liseler komisyon danışmanı Mustafa Alver, “Malumunuz gençliğimiz ahlak ve maneviyattan uzak bir şekilde yetişiyor. Eğitim sistemimiz olsun, diğer global etkiler olsun, maalesef TV’lerde  oynatılan ahlak dışı diziler ve uyuşturucu bağımlılığı gibi birçok olumsuz etken, gençliğimizi maalesef esir almış durumda. Bizler de buna karşılık AGD olarak iki yıldır Türkiye genelinde,  Siyer-i Nebi temalı Peygamber Efendimizin hayatını konu alan Siyer  sınavı düzenliyoruz. Bu sınavı Allah’ın izniyle her yıl düzenleyeceğiz.”dedi.

Amaçlarının gençliği Peygamber Efendimizin hayatıyla tanıştırmak olduğunu ifade eden Alver, “Türkiye genelinde çok sayıda gencimiz bu sınava katılıyor. Kentimizde de 3 bin 500 civarında gencimiz bu sınava katıldı. Heyecanlı ve sevinçliyiz. Peygamber Efendimizin hayatını gençlerle buluşturmaya çalışıyoruz. O’nun yolunda gitmeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimizin sünnetini gençlerle buluşturup gençlerin hayatlarında yaşamalarını istiyoruz. Bundan dolayı üzerimizde büyük bir  yükün olduğunun farkındayız. Bu yükü hafifletme adına gençlerimizle bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Yaptığımız etkinlikler sadece bununla sınırlı değil, bunun yanında sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Bu tür çalışmaların artırılması gerektiğini vurgulayan  Alver, “AGD olsun Peygamber Sevdalıları Platformu olsun ve farklı diğer kurumlar  da bu tür etkinlikler düzenliyor. Bu tür çalışmalar bereketli ve güzel. Tabi bu tür etkinliklerin sayısı artmalı ve artırmalıyız. Her kurumun bu konuda çaba sarf etmesi gerekiyor. Gençlerimizin bu tür sınavlara katılımları daha çok olmalıdır. Sonuçta hepimizin meselesi Peygamber Efendimizin hayatının anlatılması ve O’nun tanıtılmasıdır. Dolayısıyla gençlerimize yönelik daha fazla etkinlikler düzenlemeliyiz. Bunun yanında vatandaşlarımızın da bu tür çalışmalara destek vermeleri ve katılmaları gerekiyor.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler