Gaziantep'te göçük: Biri ağır 2 işçi yaralı

Gaziantep'te göçük: Biri ağır 2 işçi yaralı

Gaziantep'te özel bir kolejin bahçesinde meydana gelen göçükte Suriyeli 2 işçi enkaz altında kaldı.

Gaziantep'te özel bir kolejin bahçesinin bodrum katında kanalizasyon çalışması yapan 2 Suriyeli işçi tavanın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Enkazda mahsur kalan Suriyeli işçiler, iki saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde Şehitkamil ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan özel bir kolejde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kolejin bahçesinde kanalizasyon çalışmasının yapıldığı sırada, toprağın kayması sonucu göçme oldu.

Göçme sonucu kanalizasyon inşasında çalışan İbrahim Abdullah ile Zekeriya Ubey beton yığınlarının altında kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kolejin etrafında polis, güvenlik önlemi alırken, AFAD ve itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan İbrahim Abdullah kendi çabalarıyla enkazın altından çıkarken, ekipler Zekeriya Ubey'e ulaşmaya çalıştı. Kepçe ve iş makinelerinin yardımıyla Ubey, yaklaşık 2 saat süren bir kurtarma çalışmasının sonunda enkazın altında kurtarıldı.

İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından enkaz altından kurtarılan işçiler, sedyeyle ambulansa taşındı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürülen işçilerden Ubey'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, kanalizasyon çalışması yapıldığı esnada göçük olduğunu, 2 saat süren çalışmayla enkazda mahsur kalan işçinin kurtarıldığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.