​Gaziantep'te görme engelli öğrencilerden Mevlid-i Nebi etkinliği

​Gaziantep'te görme engelli öğrencilerden Mevlid-i Nebi etkinliği

​Gaziantep'te görme engelli öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi programı renkli görüntülere sahne oldu.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyaya teşrifinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor. Mevlid-i Nebi haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle Hazreti Muhammed anılıyor.

Bu kapsamda Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla görme engelli öğrenciler, hazırladıkları programla katılımcıları adeta büyüledi.

Etkinlik kapsamında kabartma yazı Kur'an-ı Kerim okuyan ve ilahilerden kesitler seslendiren görme engelli öğrenciler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen program, görme engelli öğrencilerden Abdulkadir Serttaş’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlid-i Nebi etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, Hazreti Muhammed'i anmak, anlamak ve yaşamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yıldız, “Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) doğumunu bizler dün gece Mevlid Kandili ile idrak ettik. İçinde bulunduğumuz hafta O’nu anlamak, yaşamak ve yaşatmak adına sanırım bize çok büyük görevler düşüyor. Rabbim Peygamber Efendimize layık ümmet olmayı nasip eylesin.” dedi.

Müslümanların güçlü olması için Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in sünnetine sımsıkı sarılması gerektiğini belirten Yıldız, “Biliyorsunuz ecdat ne zaman elini ve eteğini bu dünyadan çektiyse özellikle mazlum, mağdur coğrafyalarda hiç kuşku yok ki zulüm, kan ve gözyaşı hiçbir zaman eksik olmamıştır. Bir ingiliz ‘Ne yapıp bizler Müslümanların elindeki Kur’an'ı alalım. Ancak bu şekilde bunların birliğini, beraberliğini dağıtabiliriz’ diyor. Küresel emparyalist ve siyonistlere karşı ülkemizin tekrar gücüne güç katması üzere çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman da Müslümanların Hazreti Muhammed’i örnek almak, sevmek ve tabi olmak ile mükellef olduğunu söyledi.

Tevbe Süresinin 128’inci ayetine atıfta bulunan Yaman, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtti.

Yaman, “Rahmet ne demek? Rahmet, yaratılıştan itibaren hayata, etrafına, kendisine ve kendisinin dışında var olan her şeye merhamet gözüyle bakabilmektir. İşte hayatın gerçeği ya da özü olan o rahmeti ve merhameti ki; her birimizin başlangıcı merhamettir, rahimdir. Dolayısıyla Allah (Celle Celaluhu) peygamberi için öyle bir sıfat öyle bir vasıf nitelemiş ki ‘O size rahmettir, size rahmeti öğretecek’ diyor. Hamd olsun O bize rahmeti öğretmiştir. İşte Rabbimiz dünyanın özünü rahmet ile sarması, insanları merhametle kucaklaması noktasında, rahmet Allah’ın (Celle Celaluhu)  bir ismidir. Ama Allah (Celle Celaluhu) o rahmetinden bize de vermiş. ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ diyor. Alemlere de o rahmeti, mağfireti öğretmek üzere de sizden bizden birisi olan Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) göndermiştir.” dedi.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yolunu takip edenlerin hem bu dünyada hem de ahrette kurtuluşa ereceklerini belirten Yaman, “Biz Rabbimizin ve Hazreti Muhammed Mustafa’nın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) farkında olmazsak, olamazsak o güneş batar, bizi ısıtmaz, aydınlatmaz, bizi birbirimize düşmanlar yapar. Bizim birliğimiz dağılır, dirliğimiz, kardeşliğimiz yok olur. Birbirimizi sevemez, birbirimize de tahammül edemez hale geliriz. O zaman da o bizi ısıtan, aydınlatan, kardeşler topluluğu haline getiren Kur’an-ı Kerim’in ve bize ulaştırıcısı olan Hazreti Muhammed Mustafa’nın da (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bizlere getirmiş olduğu hakikatlerden, bize getirmiş ve öğretmiş olduğu ilkelerden, İslam’dan uzaklaşmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Program, görme engelli öğrenciler tarafından peygamberimizin üzerine hazırlanan şiirler ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.