Gaziantep’te huzur uygulaması yapıldı

Gaziantep’te huzur uygulaması yapıldı

Gaziantep’te 500 polisin katılımıyla yapılan “Huzur Uygulaması” kapsamında bin 957 kişinin GBT sorgusu yapıldı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde aralarında özel harekat ekiplerinin ve zırhlı araçların da bulunduğu yaklaşık 500 polisin katımıyla “Huzur Uygulaması" gerçekleştirildi. Uygulamada, bin 957 kişinin GBT sorgusu yapılırken, çeşitli suçlardan aranması olduğu tespit edilen 5 şüpheli de yakalandı.

İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ın koordinesinde ilçe genelinde huzur operasyonu düzenlendi. Karaduman, denetim noktalarını dolaşıp, polis memurlarıyla sohbet etti. Bin 957 kişinin GBT sorgusu yapıldığı uygulamada, işyeri ve şüpheli araçlar durdurularak arama yapıldı.

Uygulamada, çeşitli suçlardan aranması olduğu tespit edilen 5 şüpheli yakalanırken, 744 araç kontrol edildi. 2 kişinin üzerinden 2 adet ruhsatsız tabanca ile 13 adet dolu fişek ele geçirilirken, bir kişinin de üzerinden bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

744 aracın kontrol edildiği uygulamada, 75 araca da cezai işlem uygulandı. 40 araç ise trafikten men edilerek toplam da 72 bin 728 TL cezai işlem uygulandı. 6 adet çalıntı motosikletin de ele geçirildiği uygulamada, motosikletler otoparka götürülürken, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Kumar oynandığı tespit edilen 4 işyerinden 6 adet kumar makinesi ele geçirilirken, olayla ilgili olarak 4 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Öte yandan, bir işyerine de ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.