Gaziantep’te 'İslam Kardeşliği’ konferansı

Gaziantep’te 'İslam Kardeşliği’ konferansı

Eğitim-Bir-Sen ile İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubeleri tarafından organize edilen ‘İslam Kardeşliği’ konulu konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Şevki Yılmaz, parçalanan ümmetin, ancak Kur’an’ın etrafında bir araya gelmesi ile birleşeceğine dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen ile İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubeleri tarafından organize edilen ‘İslam Kardeşliği’ konulu bir konferans düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Şevki Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’in 116 sene boyunca birbirine düşmanlık yapan kabileleri dahi kardeş yaptığına dikkat çekti.

Şehitkâmil Kongre Merkezinde düzenlenen konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Kölemen yaptı.

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur- Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, “Bu coğrafyada yaşamanın vermiş olduğu bir vebal ile baş başayız. Bu vebal kardeş olmaktır. Biz bunu daha önce başarmışız zaten, burada bakıyorsunuz dünyayı sömüren, dolaştığımız o mazlum coğrafyaları o mazlum hale getiren ve önce fitne sokup sonra aman etmeyin diyen ikiyüzlü batı, Türkiye’de de aynı fitneleri defalarca çıkarmaya çalıştı. Bunu geçmiş yıllarda hep birlikte yaşadık. Bizi hep birbirimize düşürdüler. Aynı oyunu şimdi yine yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan eski Milletvekili ve Gazeteci-Yazar Şevki Yılmaz, “Mezhepçilikle, tarikatçılıkla, cemaatçilikle ve ırkçılıkla birbirinizden ayrılmayın. Bizim bu kitaba sarılmamız lazım. Yani Allah (cc) bizatihi kendi ismini verdiği gecede indirdiği Kur’an’a sarılmamamız lazım.” dedi.

Yeryüzünde insanlar arasında kardeşliği oluşturan tek kitabın Kur’an olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu Kur’an ile birbirine 116 sene Medine’de birbirine düşmüş kabileleri kardeş etti. Evs ve Hazrec kabileleri birbirine girmişlerdi. Bir avuç Yahudi Medine’yi bu yüzden idare ediyordu. Araplar cehaletle, ırkçılıkla ve kabilecikle birbirlerine düşürüldüler. Böylece Medine’de ticareti ele geçiren Yahudiler, asırlarca o bölgeleri yönettiler. Şimdi böl, yut ve parçala taktiği ile yeniden Kur’an’dan uzaklaşan ümmet-i Muhammed birbirine düşürüldü.” şeklinde konuştu.

Allah’ın (cc) İslam’da kardeşliğe büyük bir önem verdiğini belirten Yılmaz, İslam kardeşliği sağlanmadıkça yeryüzünde fesadın eksik olmayacağına dikkat çekerek, “Dolayısıyla yeniden Allah (c.c) kitabına dönersek ve kardeş olursak, tüm bu oyunları beraber bozacağız. Bakmaz mısınız Avrupalılar kendi natolarını, ortak pazarlarını, siyasi güçlerini ve bir leş olan kendi birleşmiş milletlerini kurdu. Müslümanlar da kendi birliklerini kurmaz, bir araya gelmezse yeryüzünü fesat kaplayacaktır.”diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in dışındaki İncil ve Tevrat gibi diğer kutsal kitapların değişikliğe uğradığını belirten Yılmaz, “Bugüne kadar ne İncil'i ne de Tevrat'ı ezberleyen, hatim eden birini duymadım. Kur'an-ı Kerim'i bugüne kadar herkes hatim etmiştir. O Kur'an-ı Kerim'in bugüne kadar tek bir noktası değiştirilmemiştir. Kur'an'ın herkesçe ezberlenebilmesi bundandır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.