Gaziantep'te istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı

Gaziantep'te istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı

Gaziantep'te 2017 yılının 3'üncü il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te il istihdam ve mesleki eğitim kurulunun 2017 yılı 3'üncü olağan toplantısı Vali Yardımcısı Uğur Aladağ başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aladağ'ın yanı sıra İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Aladağ, İŞKUR'un "İşbaşı Eğitim Programı" kapsamında 7 bin 248 kişinin işveren nezdinde işi öğrenmek ve öğretmek için programa başladığını belirtti.

Aladağ, "İlimiz istihdamına önemli katkı sağlayan toplum yararına bu programlarda haziran ayı sonu itibariyle 3 bin 60 kişi toplum yararına aktif hizmet vermiştir. Ayrıca Gaziantep İŞKUR 'İşbaşı Eğitim Programı' kapsamında 7 bin 248 kişi işveren nezdinde işi öğrenmek ve öğretmek için İşbaşı Eğitim Programı'na başlamıştır. Bu program sayesinde işveren kursiyerlerin yüzde 85'ini kalifiye eleman olarak işe yerleştirip, Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Sosyal ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında bünyesinde istihdam etmiştir. Haziran ayı sonu itibariyle de bu programımızdan 13 bin 807 kişi faydalanmıştır." dedi.

Konuşmadan sonra Ekin'in istihdam verileri hakkında bir sunum yapmasının ardından toplantı sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.