​Gaziantep’te kadınlara soba yakma eğitimi verildi

​Gaziantep’te kadınlara soba yakma eğitimi verildi

​Gaziantep’te kış aylarında sıkça rastlanan soba zehirlenmelerine karşı mücadele kapsamında ev kadınlarına soba yakma eğitimi verildi.

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı ve Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen soba zehirlenmelerine ilişkin bilgilendirme çalışmaları kapsamında ev kadınlarına soba zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler anlatıldı.

Kış aylarının yaklaşmasıyla “sessiz ölüm” olarak adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla Şehitkamil Münifpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları başladı. Eğitimde doğru soba kurma, yakma ve yakıt kullanma konuları ele alındı.

Eğitimin ardından bir açıklama yapan Gaziantep Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, kış aylarında sıkça karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin yaşandığını belirterek, bu durumun önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, “Halk olarak eğitimi çoğu zaman unutuyoruz. bazen insanlara hatırlatmak gerekiyor. Soba yakmak kadınların bildiği bir iştir. Ancak uzmanlarca soba zehirlenmeleriyle ilgili bilgi verilmesinde fayda var. Önemli olan sobayı doğru kurmak, doğru yakmak ve doğru yakıt kullanmaktır.” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da “Bugün buraya İtfaiye Daire Başkanımız ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz beraber geldik. Çünkü bu işin hem çevre hem itfaiye hem de belediye yönü var. İtfaiye Daire Başkanlığımız, zaten her yıl bizim aile merkezlerimizde bu eğitimleri veriyorlar. Tabi bizim derdimiz aslında en kısa sürede memleketin hayat seviyesi yukarıya çıkar ve hepiniz doğalgazlı pırıl pırıl yerlerde oturursunuz inşallah. Biz idare olarak bunun için çalışıyoruz. Ancak şu anda zaruret dahilinde soba yakıyorsak hayatımızı korumak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kadınlara karbonmonoksit detektörü dağıtılırken, bilgilendirme çalışmalarının kent genelinde devam edeceği bildirildi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.