Gaziantep'te kitap fuarına olan ilgi yüzleri güldürüyor

Gaziantep'te kitap fuarına olan ilgi yüzleri güldürüyor

Gaziantep'te, "Ramazan Kitapla Buluşuyor" ana temasıyla organize edilen ve açıldığı günden beri yoğun bir ilgi gören "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" kitap fuarı, yayınevlerinin yüzünü güldürdü.

Her yıl Ramazan ayında açılan ve bu yıl 5'incisinin düzenlendiği "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" kitap fuarı, açıldığı günden bu yana Gazianteplilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açan "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" fuarı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kitap fuarı olarak nitelendiriliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu sene "Ramazan Kitapla Buluşuyor" ana temasıyla organize edilen fuara olan ilgi yayınevlerinin de yüzünü güldürüyor.

250 yayınevinin katıldığı fuarda özellikle hafta sonları ve iftar sonrasında çok fazla yoğunluk olduğunu söyleyen yayınevleri, en önemli müşterilerinin ise lise ve üniversite gençleri olduğunu söylediler.

"Hafta sonu yoğun ilgi vardı"

Fuara olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Erkan Karasoy, "Kitap fuarına İstanbul'dan katılıyorum, Gaziantep'e ikinci gelişim. Fuar çok kapsamlı oluyor. Çocuklara yönelik kitap yazıyor, çizim yapıyorum. Milli değerler taşıyan kitaplar oluşturmak öncelikli hedefim, bir yandan da kendi tarihimiz, kültürümüz Dede Korkut gibi yine tarihimizden çocuklara güzel değerler veren konuları işliyoruz. Yoğunluktan ve ilgiden çok memnunuz. Okullar sürekli geliyor. Hafta sonu Gaziantepliler, yoğun ilgide bulundu ve git gide ilgi artıyor." dedi.

"Çocuklar kitaplarla büyüsün"

Ankara'dan fuara katılan Adnan Ali Güneş ise, "Fuar güzel, çalışmaların, emeğin karşılığını alacağından eminim. Ramazan olması hasebiyle gündüzleri dışarıya çıkmada biraz sıkıntı var ama akşamları yoğunluk fazla. Kitap, çocuklara sevdirilmesi gereken ve onların zihnini, kültürünü ve tarihini geliştiren materyaldir. Çocukların internet ve paylaşılan görseller yerine kitaplarla büyümesi gerekir. Büyükşehir Belediyeleri'nin yaptığı işlerden en güzellerinden biri kitapla öğrencilerimizi buluşturmak. Büyükşehir, bizleri buraya çağırmadan önce kitaplarımızın her birinin içeriğini büyük bir hassasiyetle inceledi. Değişik içerikli yayınların fuara alınmayacağını bildirmeleri bizlerin çok hoşuna gitti." ifadelerini kullandı.

Müzik öğretmeni Anıl Karakuzu da "Haber alır almaz, öğrencilerimizi buraya getirdik. Bu kitap fuarı bizler için bulunmaz bir nimet. Her fırsatta belediyemizin düzenlediği kültür sanat etkinliklerine katılmayı kendimize görev biliyoruz. Çocuklarımızın eline böyle fırsat geçerse biz de onları ne kadar çok değerlendirirsek kar olarak görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ailesiyle fuarı gezmeye gelen Emrah Karaaslan, "Kitap okumak gençlerimizin önemli bir eksikliği. Bu gibi fuarların teşvik edici olması hem çocuklarımızı hem gençlerimiz için çok önemli. Biz bu organizasyonu yapanları destekliyor ve taktir ediyoruz. Okumanın artması lazım. Şu anda ki fuarlarla bir nebze olsa da bu açık kapanacağına inanıyorum. Güzel olmuş herkesin eline sağlık." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler