Gaziantep’te kitap okuma etkinliği düzenlendi

Gaziantep’te kitap okuma etkinliği düzenlendi

​Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde Oğuzeli Okuyor Kampanyası kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Gaziantep’te Oğuzeli Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen “Oğuzeli Okuyor Kampanyası” kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler evleri tek tek ziyaret ederek ev halkıyla kitap okuyor.

“Oğuzeli Okuyor Kampanyası” kapsamında Yatılı İlköğretim Okulunda okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Kaymakamı Rızvan Eroğlu ve Oğuzeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Burhan Yüksel katıldı. Şahin, öğrencilerle birlikte 30 dakika kitap okudu.

Kampanya ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Oğuzeli Okuyor Kampanyası”na ayrı bir parantez açılması gerektiğini kaydederek, “2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlatılan kampanyayla bugüne kadar 10 bin ev ziyaret edilmiş, bu çok önemli rakam. Okumayı toplumun bütün ferdine sevdirmeyi amaç edinen bu kampanya çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, öğretmenler, öğrenciler ve aileler hep birlikte yarım saat kitap okuyor, bu ne kadar güzel bir çalışma emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımızı, yönlendirmek önemli, bunun üzerine başarıyı hedeflemek, başarıyı sürdürebilir kılmak daha da önemli.”dedi.

Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Şahin, “Çoklu düşünüp iyi okumanız lazım. Matematikle Türkçe ikiz kardeş gibidir. İyi okuyanlar, iyi analitik düşünceye sahip oluyor ve sorunu iyi bir biçimde tespit ediyor, çözümü doğru buluyor. Zihnimizin iyi gelişmesi için kitap okumak önemlidir. Bir düğmeyle tüm Dünya’ya ulaştığımız teknolojik fırsatlar, bazen dezavantaj olarak bizlere geri dönebiliyor. İki görselle, bir filmle, bir müzikle algı oluşturulabiliniyor, çok sığ bir Dünya’ya doğru gidiyoruz. Bunun için sizin zihninizin, beyninizin iyi gelişmesi gerekiyor. Okuduğunuz kitabın verdiği mesajları doğru anlamak çok önemli. Güzel insani duyguları uyandıracak, hayatın özünü anlatacak kitaplar okuyun, okumayı artırın. İlim, Çin’de de olsa gidin alın. İlim dünyanın neresinde olursa olsun gidin.”ifadelerini kullandı.

Okuma etkinliğinin ardından başkan Şahin, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Oğuzeli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlattığı “Oğuzeli Okuyor Kampanyası”na yönelik çalışmalarda bugüne kadar 10 bin ev ziyaret edildi. Aile, öğrenci, öğretmen bağını güçlendirmeyi ve okumayı toplumun tüm ferdine sevdirmeyi temel amaç edinen kampanyada öğretmenler, öğrencilerin ailelerini ev ziyaret ederek, beraber yarım saat kitap okuyor. Kampanyayla bu yıl, 7 bin hanenin ziyaret edilmesi hedefleniyor.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler