Gaziantep'te Kur’an bülbülleri ödüllendirildi

Gaziantep'te Kur’an bülbülleri ödüllendirildi

Gaziantep'te yaz Kur'an kurslarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, bisiklet ile ödüllendirildi.

Gaziantep’te Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi iş birliğinde ilçedeki camilerde ve sosyal tesislerindeki yaz Kur’an kurslarına katılan 14 bin 981 öğrenciye yönelik Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışma kapsamında kurslarında dereceye giren 817 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Ödül töreni Şahinbey Belediyesi Ampute Stadyumunda yapıldı. Hasan Hüseyin Eker’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Eğer bizler bugün istikbal diyorsak; çocuklarımıza kendi dinini, ahlakını, medeniyetini, aidiyetini daha çocuk yaşta öğretmemiz lazım.” dedi.

Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere eğitimin önemine değinen Çelik, “Eğer gelecekte, istikbalde yerimizde yeller esmeyecekse nesiller ve çocuklar yetiştireceğiz. Ancak biz insanoğlunun kendisi için yaptığı en önemli şey eğitimdir. Aynı zamanda en zorda eğitimdir. İnsan eğitimi kolay değildir. Böyle bir, iki ve üç yıllık bir zaman değil. Yıllar isteyen bir zaman. Onun için eğitim kendimiz için yaptığımız en zor ve hatta en hayırlı bir iştir. Allah bizi bundan geri koymasın.” diye konuştu.

Çelik, “Eğer biz bugün istikbal diyorsak; çocuklarımıza kendi dinini, ahlakını, medeniyetini, aidiyetini, çocuk yaşta öğretmemiz lazım. Çünkü Peygamber Efendimiz de çocuk yaşta öğretilen bilgilerin bir taş üzerine yazılmış yazılar gibi olduğunu söylüyor. Yani asla silinmez, çocukla beraber bir diyor. Hepimizin küçüklükten bu yaşa kadar büyüte büyüte getirdiğimiz hatıralarımız vardır. İnşallah bu çok sevgili olan çocuklarımıza şu anlarda kendileri ile beraber büyüyecek hatıralar olur.” ifadelerini kullandı.

“Çocuğumuzu besleyecek en önemli kaynak ailedir”

“Bizim geleceğimiz çocuklarımıza verdiğimiz emek kadardır ve döktüğümüz ter kadardır” diyen Çelik,  şunları söyledi:

“Eğer bizler bu ülkeye operasyon çektirmek istemiyorsak çocuklarımızın gönlünde ve kafasında boşluk bırakmayacağız. Bu değerlerimizi çocuklarımıza, okullarımızda yaz Kur’an kurslarımızda, camilerde illa da evimizde, çocuğumuzu besleyecek en önemli kaynak ailedir. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığı son zamanda yetişkinlere yönelik Kur’an kursları açmıştır ve ben buna ‘Asrın hizmeti’ diyorum. Bu millette mahallesini kurarken camisini yaptıran bir millettir. Öyleyse neden camiden toplumumuza yayılacak kardeşlik, birlik, dirlik, saygı, sevgi ve muhabbet ışığını yakmayalım? Neden bu evlerimize, insanımızın gönüllerine ulaştırmayalım?”

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, ilçede gerek okul ve gerekse de yaz Kur’an kurslarında başarılı olan öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Bisiklet dağıtımını aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Bizim buradaki hedefimiz başarıyı ödüllendirmektir. Başarılı olan öğrencileri takdir, tebrik etmek ve onları daha çok çalışmaya diğer tüm öğrencilerimizi de çalışmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu çerçevede birçok ödül veriyoruz.” dedi.

“ABD mallarını kullanmayalım”

Konuşmasının devamında emperyalist ABD’nin Türkiye ekonomisini hedef almasına da tepki gösteren Tahmazoğlu, vatandaşlardan ABD ürünlerini kullanmamasını istedi.

Tahmazoğlu, “Ekonomimize müdahale ederek doları yükseltiyor ve Türkiye’nin ekonomisini bozmaya çalışıyor. Buna biz meydan vermeyeceğiz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Bunun kolayı var. Amerikan doları kullanmayacağız, bulundurmayacağız. Varsa da bozduralım. Amerikan mallarını kullanmayalım; ölür müyüz? Amerikan malı bundan sonra özel dikkatle kullanmayacağız. Bugüne kadar kullandık mı? Zaman zaman telefonunu, başka aletleri kullandık. Ama bundan sonra kullanmayacağız. Madem öyle, madem sen benim milletime ve ülkeme zarar vermeye çalışıyorsun, ‘stratejik ortağım ve müttefikim’ diyorsun. ‘NATO'da beraberiz’ diyorsun ama vatanımı, milletimi ve benim vatandaşıma kurşun sıkan PKK/YPG ve FETÖ’cülerle işbirliği yapıyorsun, o vatan haini de ülkende tutuyorsun, o zaman nereden benim stratejik ortağımsın, dostumsun? O zaman sen benim düşmanımsın. O zaman bizde düşmana nasıl davranılırsa o şekilde davranacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında dereceye giren 817 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler