Gaziantep’te öğrenciler umreye dualarla uğurlandı

Gaziantep’te öğrenciler umreye dualarla uğurlandı

Gaziantep’te düzenlenen umre ödüllü “40 Hadis 40 Yorum” yarışmasında dereceye giren 164 lise öğrencisi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Gaziantep’te umre ödüllü “40 Hadis 40 Yorum” kitap okuma yarışması kapsamında okullar düzeyinde gerçekleştirilen sınavda, dereceye giren 164 öğrenci, sevenleri ve yakınları tarafından dualarla, sevinç gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" ve “40 Hadis 40 Yorum” yarışmasında sınava giren ve sınavda dereceye giren 164 öğrenci, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

Yarışma kapsamında sınava girerek okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olarak derece elde edip, umre ödülü kazanan lise öğrencileri, Gaziantep Havalimanından dualarla kutsal topraklara uğurlandılar.

Gaziantep Havalimanına gelen 164 öğrenci, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da katıldığı törenle, Şehitkâmil Müftüsü Ömer Keskin'in kafile başkanlığında umre ziyareti için Suudi Arabistan'a uğurlandı.

Umreye gidecek lise öğrencilerini göndermek için Gaziantep Havalimanına gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak 3 yıldır lisede eğitim gören 46 bin öğrenciye kitap dağıttıklarını belirterek, bu kapsamda yeni neslin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına vesile olduklarını söyledi.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırdıkları öğrencileri umre ile ödüllendirdiklerini belirten Tahmazoğlu, 3 yıldır düzenledikleri yarışma kapsamında yüzlerce öğrenciyi kutsal topraklara göndermenin sevinicini yaşadıklarını belirtti.

“164 gencimizi umreye göndermenin heyecanını yaşıyoruz”

Genç yaşta insanların kutsal toprakları görmesine vesile oldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Bugün çok mutlu ve heyecanlıyız. Şu an 164 gencimizi umreye göndermenin heyecanını yaşıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldır yapmış olduğumuz yarıyıl tatilinde öğrencileri umreye gönderme projemizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz”

Gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini vurgulayan Tahmazoğlu, “Dinimizin ilk emri olan ‘oku’ hakikati kapsamında her ay gençlerimize bir adet kitap dağıtıyoruz ve bu şekilde hem gençlerin kitap okumasına hem de evlerine birer kütüphane kurulmasına vesile oluyoruz. Bu vesileyle de kitap okuma yarışmasında dereceye giren ve her okulumuzda birinci, ikinci ve üçüncüleri biz umreye gönderiyoruz. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin. Genç yaşta gençlerimize mübarek beldeleri ziyaret etme fırsatına nasip ettiği için Rabbimize hamdolsun. İnşallah sağlıkla gidip gelsinler. Kendileri ve ülkemiz için dua etmelerini kendilerinden istirham ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, “Elbette çok mutluyuz. Yani genç yaşta bu mübarek beldeleri ziyaret etmek, bu mübarek beldelere gitmek gerçekten en büyük bir şans hem de Cenabı Hakk'ın büyük bir ikramıdır. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Rabbim, inşallah yollarını bahtlarını açık eylesin.” şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise yaptığı açıklamada, umreye gidecek öğrencilerin, bu genç yaşta kutsal topraklara gittikleri için oldukça çok şanslı olduklarını belirtti.

Şahinbey Belediyesi ile birlikte düzenledikleri bu yarışmaya binlerce öğrencinin katıldığını anımsatan Çelik, amaçlarının zaten genç nesillere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ve bu yarışmanın da en önemli yönünün bu olduğunu ifade etti.

“Gençlerimizi, genç yaşta kutsal topraklara göndermenin sevincini yaşıyoruz”

Çelik, “Allah’a hamdolsun bu proje Şahinbey Belediyesi ile İl Müftülüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kitap okuma etkinlikleri çerçevesinde yapılan bir projedir. Gençlerimizi bu genç yaşta kutsal topraklara göndermenin sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek kutsal topraklara gitmek, kutsal topraklara bu gençlerimizi gönderme kadar arkasında bir okuma eyleminin gerçekleşmesi de öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmış olmasıdır. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.

“Gençler kutsal topraklardaki vakitlerini dolu dolu geçirsinler”

Gençlerin kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu belirten Çelik, “Gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. İnşallah bu kutsal ve mübarek yolculuktan sonra da kitap okuma alışkanlıklarına diğer güzellikleri içerisine katarak devam ederler. Cenab-ı Allah’tan yollarının açık olmasını diliyorum. İnşallah sağ salim gidip gelsinler. Bu kutsal toprakları ziyaret etsinler. Peygamber Efendimizi, Medine-i Münevvere'yi ziyaret etsinler. İslam'ın doğduğu yerleri, İslam kardeşliğinin oluştuğu yerleri ve İslam ahlakının en kristalize bir şekilde yaşandığı yerleri ziyaret etsinler.  Buralardan da yeni duygular, yeni düşünceler ve yeni tefekkürler alarak dönsünler.” diyerek gençlere kutsal topraklardaki vakitlerini dolu dolu geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrenciler de genç yaşta umreye gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve kendilerine bu imkânı sunan Şahinbey Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler