Gaziantep'te okul güvenliği toplantısı yapıldı

Gaziantep'te okul güvenliği toplantısı yapıldı

Gaziantep'te 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesinde Vali Ali Yerlikaya başkanlığında okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesinde gerçekleştirilen okul güvenliği toplantısında, eğitim ve öğretim yılı başında bütün okullar ve çevrelerindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatı verildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye, jandarma, emniyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumların amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya, kent genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarının başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı başında bütün okullar ve çevrelerindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatını verdi.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okulların kent güvenlik yönetim sistemine entegre çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yerlikaya, valilik imkanlarını da kullanarak okulların sisteme dâhil edilmesi için çalışıldığını bildirdi. 

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusuna ayrı bir parantez açan Yerlikaya, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğiyle sürdürülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Yerlikaya, "Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Gençlerimiz göz bebeğimiz, yarınlarımız, umutlarımız… Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmasını temin etmeli, okul aile birliği ve sivil toplum desteğini mutlaka sağlamalıyız. İlimizde uyuşturucu madde satışı ve madde bağımlılığının önlenmesi için hukuk kuralları çerçevesinde mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu konuda başarılı çalışmalar yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak unutmayalım ki en büyük takdir ve başarı belgesi kurtarılan bir çocuğun, dolayısıyla da bir ailenin geleceğinde pay sahibi olabilmektir. Bundan daha büyük takdir de taltif de yoktur." ifadelerini kullandı.

Toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin güvenli eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında yapılacak çalışmaları değerlendirmeleriyle sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.