Gaziantep’te pide fırınları doğalgaz sistemine geçiyor

Gaziantep’te pide fırınları doğalgaz sistemine geçiyor

Hazırlamış oldukları doğalgazlı fırın projesi kapsamında pide fırınlarında çalışma başlatan Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası, Gaziantep’teki tüm pide fırınlarını doğalgaz sistemine geçirmeyi hedefliyor.

Gaziantep’te şu ana kadar 52 tane pide fırınında doğalgaz sistemine geçildiğini belirten Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Oda Başkanı Abdullah Sarı, odun yerine doğalgaz sistemine geçilen fırınlarda daha hijyen ve kaliteli ekmek çıkarıldığını söyledi.

Pide fırınlarında başlatmış oldukları çalışmaların sonuç verdiğini belirten Sarı, doğalgazlı pide fırınlarının daha hijyenik ve odundan daha az maliyetli olduğunu ifade etti.

Gaziantep’te son yıllarda hızla yayılan doğalgazlı fırın, tüketici ve esnafların desteğiyle artmaya devam ederken, sistemin ekonomik olarak tasarruf sağlaması esnafı memnun ediyor. tüketiciler hijyen açısından uygulamadan memnun kalırken, kentteki tüm fırınların doğalgaza geçmesi için çalışma hazırlanıyor.

Hedeflerinin kentteki tüm fırınları doğalgazlı sisteme geçirmek olduğunu belirten Sarı, “Gaziantep’te pide fırınlarında en son olacak dedikleri iş fırınları doğalgaza çevirmekti. Şu anda fırınlarımızı doğalgaz sistemine çevirdik. Şu ana kadar Antep’te 52 tane fırınımızı doğalgaza geçiş yapmış durumda. Bu fırınlarımızın hepsi doğalgaz sistemine geçmekten çok memnunlar. Neden memnunlar şikayet olmuyor. Evlere is gitmiyor. Odun kullanılan yerlerde haşere oluyor. Odun kullanımı olan fırınlar pek fazla hijyenik olmuyor. Doğalgaz olduğu zaman pide fırınlarımız bile diğer esnaflar gibi işyerlerinde asma tavanı bile yapabiliyor. Doğalgaz sistemi ile fırınlarımız tertemiz ekmeğimiz kaliteli çıkıyor. Bunların hepsi fırıncılarımız için bir artıdır.” ifadelerini kullandı.

Sarı, “Biz fırınlarımızda denetimlerin sık sık yapılmasını istiyoruz. Hatta denetim heyeti ile beraber bizler de denetimlere katılmak istiyoruz. Çünkü halkımıza daha kaliteli ve hijyenik ekmek ulaştırmak istiyoruz. Şu anda zaten imarlı bölgelerde yeni açılan fırınlarımızda belediyeler doğalgaz sistemi istiyor.  Biz istiyoruz ki bu uygulama Gaziantep’in genelinde olsun.” şeklinde konuştu.

“Ekmeğin lezzetinde her hangi bir değişiklik yok”

Doğalgaz sistemlerinin kullanıldığı fırınlarda ekmeğin lezzetinde her hangi bir değişiklik olmadığını belirten Sarı, Fırın kültürünün Gaziantep’te son derece yaygın olduğunu söyledi.

Pide fırınlarında başlayan doğalgaz sisteminin tüm kesimlerden büyük destek gördüğünü belirten Sarı, “Şu an odun kullanan birçok fırıncımızdan bu talep geliyor. Fırınlarımız doğalgaz sistemine geçmek istiyor. Bununla ilgili bizden yardım istiyorlar. Bizler de onlara oda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabi doğalgaz sistemine kent genelinde geçmek öyle kolay değil. Çünkü Antep’te bin 300’ün üzerinde pide fırını var. Ama inanıyoruz ki 2-3 yıl içerisinde bütün fırınlarımız bu sisteme geçecektir.” dedi.

Doğalgaz sisteminden son derece memnun olduğunu belirten pide fırın işletmecisi Mehmet Şimşek ise, “3 yıldır doğalgaz sistemine geçtik. Doğalgaz sisteminin olumlu yönü fırınlarımız temiz is ve pislik yok. Fırınımız genel itibari ile hijyenik durumda. Önceleri ekmeklerin üstünde siyahlık olurdu. Yemeklerin içinde odun kırığı olurdu. Fakat şu an böyle bir problemimiz yoktur. Tüm fırınlarımız imkanları nispetince doğalgaz sistemine geçmelerini tavsiye ederiz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.