Gaziantep'te Siyer Sınavı heyecanı

Gaziantep'te Siyer Sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı Gaziantep'te yoğun katılımla gerçekleşiyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı heyecanı Gaziantep'te de yaşanıyor.

Gaziantep'te 20 ayrı noktada yapılan sınava yaklaşık 7 bin kişi başvurdu. Yoğun katılımın olduğu sınava giren adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Soğuk havaya rağmen kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte kimi yarışmacıların da ailecek sınava girdiği görüldü.

Sınav için okula gelen yarışmacılar, okul girişinde vakıf yetkilileri tarafından okul bahçelerine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankartı ve okul girişinde gül suyu, lokum ve şeker gibi çeşitli ikramlarla karşılandı.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alınırken, sınavın heyecanı ise sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Sınavda çocuk, genç, yaşlı, erkek, bayan ve engellilerden oluşan 7 bin yarışmacı ter döküyor.

Özellikle de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sınava görme ve bedensel engellilerin de katıldığı görüldü. Sınava ilk defa girenlerin ise heyecanlı oldukları gözlenirken, sınava katılan erkek ve kadın katılımcılar için ayrı salonlar hazırlandı. Yarışmacılar, sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döküyor. Umre ve bin bir çeşit hediyenin verileceği sınav dört ayrı kategoride yapılıyor.

Düzenlenen Siyer Sınavı ile İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü İlyas Yıldız, Hazreti Muhammed'in örnek hayatını konu alan sınava yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.

"Kaybedeni olmayan bir sınav"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Siyer Sınavı'nın bu yıl 8'incisi kez düzenlediklerini belirten Yıldız, "Yıllardır bu Siyer Sınavını Türkiye genelinde düzenliyoruz. Sınavımız umre ödüllü ve bin bir çeşit ödülün olduğu bir sınav. Aynı zamanda da kaybedeni olmayan bir sınav. Sınava toplumun her kesiminden yani çocuk, yaşlı, genç ve engellerde olmak üzere vatandaşlarımız katılım gösteriyor." dedi.

"Sınavımıza 7 bin kardeşimiz katılım gösterdi"

Sınava 7 bin kişinin katıldığını bildiren Yıldız, "Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü olarak bu yıl Gaziantep merkez ve üç ilçemizde 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temasıyla umre ödüllü Siyer Sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sınavımıza 7 bin kardeşimiz katılım gösterdi. Hamd olsun bu üç aylık sınav süresi içerisinde toplumun bütün katmanlarından çok güzel bir teveccüh aldık. Bu nedenle de sınava yoğun bir ilgi vardı. Herkes kendi evinde Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) hayatını okudu. Bu vesileyle Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) en azından vakıf olarak siretinin, yaşantısını ve o güzel örnekliğini gündem etmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

"50'ye yakın görme engelli kardeşimiz sınava katıldı"

20 ayrı noktada sınav heyecanın yaşandığını belirten Yıldız, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda görme engellilerin sınava katılmaları için hazırlık yaptıklarını ve 50'ye yakın görme engellinin sınava girdiği bilgisini vererek, şunları söyledi:

"Sınavımızı Gaziantep merkez ve ilçelerinde yaklaşık 20 merkezde gerçekleştiriyoruz. Sınava katılan kardeşlerimizin heyecanı gözlerinden okunuyor. Bu noktada hamd olsun bir bayram havası oluştu. Sınava katılan kişiler, vakfımıza böyle bir sınav düzenlediğimiz için teşekkür ediyorlar. Geçtiğimiz yıl özellikle görme engelli kardeşlerimizden yoğun bir teveccüh vardı, bu sene de 50'ye yakın kardeşimiz sınavımıza başvuru yaptı. Onlarda bugün bu sınava katıldı. Bu noktada dört kategorideki kitaplarımızı hepsini onlar için seslendirmiştik ve kendilerine vermiştik. Kendileri sınava hazırlandılar."

Yıldız, "Sınav süreci içerisinde hamd olsun bir olumsuzluk yaşanmadı ve bu noktada gayret gösteren fedakârlık yapan, bu üç aylık süre içerisinde de bize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza, bütün kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Allah-u Teala hayırlarını kabul etsin." temennisinde bulundu.

"Hazreti Peygamberin sünnetini yaşatma noktasında gayret gösteriyoruz"

Vakıf olarak Hazreti Muhammed'in örnek hayatının okunması, yaşanması ve yaşatılması için Siyer sınavının yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini belirten Yıldız, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Hazreti Peygamberi (aleyhisselam) tanıma, tanıtma ve O'nun sünnetini yaşatma noktasında yıllardır gayret gösteriyoruz. Yıllardır Türkiye'nin birçok noktasında Mevlid-i Nebi etkinlikleri, Kutlu Doğum etkinlikleri, Siyer sınavı ve benzeri çalışmaları yapıyoruz. Siyer sınavını yapmadaki amacımız ise; Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) hayatının okunması, yaşanması ve yaşatılması içindir. Tüm gayretimiz bu yöndedir. Görüyoruz ki bu yönde halkımızın da büyük bir teveccühü var ve bu üç aylık süre içerisinde her yerde Hazreti Peygamber (aleyhisselam) konuşuldu, O'nun örnek hayatı anlatıldı ve okundu. En azından onun sünneti yaşanmaya çalışıldı. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışmalarımız devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Hazreti Peygamberin getirdiği dine muhtacız"

Toplumun Hazreti Muhammed'in o örnek hayatına ihtiyacının olduğunu belirten Yıldız, "Baktığımızda toplumumuzun içine düştüğü durum bu noktadaki manevi ihtiyaç şunu göstermektedir ki; bizler her dönemde Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) getirdiği dine muhtaç. Özellikle bu zamanda, manevi değerlerimizin çok yoğun saldırılar altında olduğu bu dönemde Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) sünnetine sarılmak, sünnetini kendimize rehber ve örnek edinmek noktasında çokça gayret etmemiz gerekiyor. Bu noktada bizler vakıf olarak da bu tür organizasyonlarla halkımızı Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) sünnetini tekrar yaşatmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimiz de bu yöndedir. Bu noktada hamdolsun çalışmalarımız etkili oluyor." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.