Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 1 tutuklama

Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 1 tutuklama

Gaziantep'te sosyal medyada PKK ve DHKP/C propagandası yaptıkları ve Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesi ile Araban ve Yavuzeli ilçelerinde sosyal medyada PKK ve DHKP/C propagandası yaptıkları ve Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla insansız hava aracı (İHA) destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Şahinbey, Yavuzeli ve Araban ilçelerinde sosyal medya hesapları üzerinden PKK ve DHKP/C propagandası yapan ve Cumhurbaşkanına hakaret eden şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği ve 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden birinin tutuklandığı, diğer 3 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bildirildi.

Öte yandan, geçtiğimiz çarşamba günü sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.