​​Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 13 gözaltı

​​Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 13 gözaltı

​Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 9 şüpheliden biri tutuklandı.

Gaziantep'te ve Araban ilçesinde sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi ve Araban İlçesinde Çarşamba günü sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları belirtilen 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan operasyonda, PKK/KCK terör örgütü elebaşının yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olması nedeniyle önümüzdeki günlerde provokatif eylem gerçekleştirebileceği değerlendirilen, örgüt adına ilimizde faaliyetlerde bulunan, sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa sürükleyici, infial ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik paylaşımlar yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, devlet büyüklerine ve güvenlik güçlerine hakaret ettiği, asılsız suçlamalarda bulunan (9) şahıs ruhsatsız tabanca, av tüfeği, çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli dokümanlar ve dijital materyaller ile birlikte gözaltına alınmıştır.” denildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden birinin tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer 8 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bildirildi.

49 ayrı suçtan aranan şüpheli tutuklandı

Öte yandan, 49 ayrı suçtan aranan şüpheli ile 2 ayrı suçtan aranan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığımız ekipleri tarafından 6136 sayılı kanuna muhalefet, hırsızlık, konut dokunulmazlığı ihlali, kasten yaralama, mala zarar verme ve benzeri suçlarından aranan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde yeri tespit edilen ve toplam 49 ayrı suçtan aranan A.H isimli şahıs ile yine 2 ayrı suçtan aranan F.Ö yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Operasyonda gözaltına alınan A.H isimli şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

F.Ö isimli şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

3 şüpheli uyuşturucudan tutuklandı

Ayrıca, düzenlenen uyuşturucu operasyonunda da gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinin Yukarıbayır ve Cemal Gürsel mahallelerinde 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda 12 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 47 gram esrar, 372 uyuşturucu hap, kurusıkı tabanca, 14 gram eroin ve 2 tüfek ele geçirildiği ifade edildi.

Gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtilen açıklamada, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ünün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklandığı, 9'unun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.