Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 7 tutuklama

Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandasına 7 tutuklama

Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle İHA destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Gaziantep’in Nizip ve Nurdağı ilçelerinde sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle insansız hava aracı destekli (İHA) düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi ile Nizip ile Nurdağı ilçelerinde 24 Haziran seçimleri nedeniyle provokatif eylemlerde bulunacağı değerlendirilen ve sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan 15 şüpheliden 7’sinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili genel seçimleri nedeniyle örgüt adına provokatif eylemlerde bulunacağı değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa sürükleyici, infial ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik paylaşımlar yapan, terör örgütünün propagandasını yaparak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve Devlet Büyüklerine hakaret ettiği tespit edilen ve bu hususta hakkında ihbar bulunan şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'sinin tutuklandığı ve 8 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.