Gaziantep'te STK’lardan ABD mallarına boykot çağrısı

Gaziantep'te STK’lardan ABD mallarına boykot çağrısı

Gaziantep'te bir araya gelerek ortak basın açıklaması yapan STK temsilcileri, ABD mallarına boykot çağrısında bulundu.

Gaziantep’te, İslami sivil toplum kuruluşlarından oluşan Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, ortak bir basın açıklaması yaparak, Türkiye genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere herkesi ABD mallarını boykot etmeye çağırdı.

Memur-Sen Gaziantep Şubesi’nin binasında düzenlenen basın açıklamasında, döviz kurundaki artış ve Türkiye’ye yaptırım kararlarından dolayı ABD’ye tepki gösterilirken, yetkililerden de dünya ticaretinde ülkelerin kendi para birimleri ile ticaret yapmasının ve dolara bağımlılığın ise son bulmasının önündeki engellerin kaldırılması talebinde bulunuldu.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu adına açıklamayı okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, ABD’nin kendi ajanını bahane ederek Türkiye’ye apaçık bir ekonomik saldırı yaptığını belirtti.

"Biz Gezi'deki meselenin ağaç meselesi olmadığını bildiğimiz gibi buradaki meselenin de rahip Brunson meselesi olmadığını biliyoruz" diyerek açıklamasına başlayan Gök, "Buradaki asıl mesele tam bağımsız, büyük ve güçlü bir Türkiye’den duyulan rahatsızlıktır ve dünyanın egemen emperyalist güçleri düne kadar önlerinde el pençe divan duran Türkiye’nin siyasi, askeri veya ekonomik olarak güçlenmesini, öz güvenli duruşuyla sadece kendi coğrafyasının değil neredeyse tüm dünya mazlumlarının umudu olmasını içlerine sindiremiyorlar. Ve bize diz çöktürmeye, zincir vurmaya çalışıyorlar. Evet, bizi PKK, FETÖ, DEAŞ ve benzeri gayrı meşru evlatları olan terör örgütleri ile hizaya getirmeye çalışan ve yenilen, gezi olaylarında, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde hüsrana uğrayan ABD ve siyonist emperyalist işbirlikçileri bu seferde maşaları bırakıp bizzat kendileri sahneye çıkmış ve ülkemize döviz kurları üzerinden ekonomik bir saldırı başlatmış durumdalar." dedi.

"ABD, kendi içindeki krizi gizlemek için dünya devletlerine savaş açmış durumdadır"

Türkiye'nin milli, yerli politikalar uygulamasını istemeyen emperyalist ABD ve siyonist işbirlikçilerinin dört koldan ülke ekonomisine saldırdığını ifade eden Gök, "ABD, kendi içindeki krizi gizlemek için dünya devletlerine savaş açmış durumdadır. Öte yandan, geçen yüzyıl ortasında ABD hegemonyasını sağlamak için sahaya sürülen bütün kavramlar ve bu kavramların kurumsal yapılarının da güvenirliliği kalmamıştır. Buna karşılık dünyanın birçok yerinde yeni arayışlar, bağımsız politikalar geliştirilmekte. Yani küresel emperyalist ABD’nin gerek ekonomik anlamda gerekse de siyasi anlamda kendi içinde yaşadığı krizler, büyük bir boşluk oluştururken ve dünyada her devlet yeni ittifaklar oluşturmak için çabalamaktadır. Bu durum yeni bir dünyanın habercisidir. Ve bu yeni dünyanın kurulması noktasında gerek tarihi derinliği ile gerekse de geniş bir coğrafyaya hitap etmesi münasebetiyle, Türkiye’ye büyük görevler düşmektedir." diye konuştu.

"Emperyalizm kendisine boyun eğmemizi istiyor"

"Emperyalizm kendisine boyun eğmemizi istiyor" diyen Gök, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bu yüzden de biz Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak, ‘Asla boyun eğmemeliyiz’ diye haykırmak ve ülke yöneticilerimizin de dik durmaya devam etmelerini talep etmek ve malımızla, canımızla her zaman ülkemizin, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için biz burada toplandık. Ülke ve dünya kamuoyuna artık uyanın diyoruz. Artık uyanın, ABD mallarına boykot uygulamaya derhal başlayın. Her ithal ürünün bir alternatifi mutlaka vardır. Buradan tüm halkımızı da bundan sonra her alanda yerli malı kullanmaya davet ediyoruz. Bütün etnik ve dini gruplarıyla da bu ülkenin tüm unsurlarına birlik ve beraberlik içinde emperyalizme ve Siyonizm'e karşı mücadele etme çağrısında bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olursak aşamayacağımız, yenemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur. Tam burada 1,5 milyarlık İslam alemini ve insanlık onurunu kaybetmemiş Katar gibi tüm ülkelerin yöneticilerini saldırganlıkta sınır tanımayan, insanlığın baş belası ABD’den kurtulmak için acilen Türkiye’nin yanında saf tutmaya davet ediyoruz."

Diyanet İşleri Başkanlığından Cuma ve bayram namazında bu konuyu işleyip ABD ürünlerine boykot ve yerli malı kullanımına teşvik noktasında inisiyatif almasını talep etiklerini ifade eden Gök, evini ve dükkanını dolar ile kiraya verenlerinde bu hatadan derhal dönmelerini ve yetkililerden de bu hususta önlem almalarını istediklerini kaydetti.

Gök, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, ‘Öldürseniz şehadet, sürgün etseniz hicret, hapsetseniz halvettir’ diyen ‘İnsan bir kez doğar ve bir kez ölürse o da Allah için olmalı’ diyen, bu şuurla ölümü öldüren yiğitlerin harman olduğu bir coğrafyadır. Bunu 15 Temmuzda anlamadınız mı? Yine ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyen, vatanı için tankların altına girip gözünü kırpmadan canını feda eden şehit evlatlarına 3 kuruşluk dolarınızla boyun eğdiremezsiniz. Ölümü şehadetle öldüren millete asla diz çöktüremezsiniz. Buradan milletimiz adına tüm dünyaya ilan ediyoruz; emperyalizme ve işbirlikçilerine biz asla boyun eğmeyeceğiz. Canımızla, kanımızla mücadele edeceğiz ve emperyalist, Siyonist köpeklerin ülkemizde hâkim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.