Gaziantep'te tonlarca sahte ve kaçak gıda ele geçirildi

Gaziantep'te tonlarca sahte ve kaçak gıda ele geçirildi

Gaziantep’te bir iş yerine düzenlenen operasyonda baharat ve bakliyat imalatında kullanılan çeşitli kimyasal boyalar ile tonlarca sahte ve kaçak gıdalar ele geçirildi.

Gaziantep’te Suriyelilere ait bir iş yerine düzenlenen operasyonda baharat ve bakliyat imalatında kullanılan çeşitli kimyasal boyalar ile talaş ve ağaç kabukları yardımıyla yapılan tonlarca sahte ve kaçak gıdalar ele geçirildi.

Şehitkâmil ilçesindeki GATEM Toptancılar Sitesi'nde Suriye uyruklu kişilere ait 5 katlı bir iş yerinde yurt dışından kaçak olarak getirilen baharat ve bakliyat imalatında kullanılan malzemelerin yasal markalarla piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine söz konusu işyerine operasyon düzenlendi.

İş yerinde yapılan aramada 10 ton talaş ve ağaç kabuklarından yapılan ve gıda boyasıyla da boyanan Antep fıstığı süsü verilen toz, 20 ton pul biber süsü verilen toz, bir buçuk ton kuru nane süsü verilen toz, 5 ton salça süsü verilen gıda, 15 ton sahte Çin bulguru, 300 kilo kimyasal sıvı gıda boyası, Çin'den kaçak getirildiği belirlenen 5 ton nohut, bir ton kaçak nar ekşisi, 10 ton sahte süt tozu, 5 ton sahte çörekotu, 20 ton kaçak bakla, 60 ton cinsi tespit edilemeyen madde, 300 litre sitrik asit, 4 üretim makinesi ve çok sayıda malzeme ele geçirildi.

İsimleri açıklanmayan Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alınırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri yasal işlem başlattı.

9 bin 90 paket kaçak sigara ele geçirildi

Öte yandan, Nizip ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir TIR'da yapılan aramada dorsenin tabanına yapılan özel bölmede gümrük kaçağı 9 bin 90 paket sigara ele geçirildi.

Kaçak sigaralara el konulurken, ismi açıklanmayan sürücü gözaltına alındı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler