​Gaziantep’te Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı başladı

​Gaziantep’te Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı başladı

​Gaziantep’te bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı” Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3 gün sürecek “Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı” Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde düzenlenen törenle başladı.  Çalıştay, cumartesi günü açılacak bez bebek sergisiyle sona erecek.

Şehrin kültürel değerlerinin korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, Türkmenistan, Rusya, Ukrayna, İstanbul, Ankara, Bandırma, Kütahya, Trabzon, Zonguldak, Konya-Ilgın ve Gaziantep’ten Ezogelin Halk Eğitim Merkezi, Nurel Enver Taner Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü ile Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’ndan 30 bez bebek sanatçısı katıldı.

Müze bahçesindeki atölye çalışmalarında bölgelere has yöresel kumaşlar ve malzemeler kullanılarak elde edilen bez bebeklerin yapımı; çalıştay boyunca bebek sanatçılarınca katılımcılara gösterilecek.

Dünyada ve Türkiye’de yapılan birbirinden farklı bez bebeklerin bir araya getirildiği çalıştayda kurulan stantlarda, her ülke ve ilin bez bebekleri sergileniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.