Gaziantep’te yetim çocuklara kitap seti hediye edildi

Gaziantep’te yetim çocuklara kitap seti hediye edildi

Gaziantep’te yetim çocuklara, “Yetim Çocuklar Şahinbey'de Gülüyor” projesi kapsamında kitap seti hediye edildi.

Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi SODES projesi kapsamında Şahinbey ilçesindeki 6-15 yaş arasındaki dezavantajlı bölgelerde yaşayan 100 kız ve 100 erkek yetim çocuğu, Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı’nda bulunan yüzme havuzunda eğitime aldı.

Kurs için gerekli olan malzemeler Şahinbey Belediyesi tarafından karşılandı. Proje kapsamında yetim çocuklar ve anneleri için sinema, yemek organizasyonu ve Şanlıurfa’ya gezi etkinliği düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi, çocukların eğitimlerine de destek olarak 200 çocuğa kitaplıklı çalışma masası ve çalışma koltuğu, 100 temel eser içinden oluşan kitap seti hediye etti.

Şahinbey Belediyesi böylece bu ve benzer projelerle şu ana kadar bin dezavantajlı çocuğu ücretsiz bir şekilde yüzme kursu ve çeşitli etkinliklerden faydalandırdı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap seti dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, ilim çağında olduklarını belirterek, bu proje gibi yaklaşık 40’a yakın bir projelerinin olduğunu söyledi.

Uyumaz, “Ancak, en fazla ses getiren çalışmalar Şahinbey’den geliyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere SODES projesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu proje bize ilk geldiğinde ismi çok hoşumuza gitmişti. Sayın başkanın da dediği gibi aslında hepimiz bir yerde yetim ve öksüzüz. Peygamber Efendimizde yetimdi. Ancak, hepimizde biliyoruz ki; annelerimizin ve babalarımızın olmaması bir yokluk değil. Tam tersine ebedi ve yeni bir hayata başlangıçtır.” dedi.

“Çocuklarımızın eğitimi önemli”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da konuşmasında, yetim çocukların eğitimine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle ben bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemlidir. Bu nedenle de göreve geldiğimiz günden buyana eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Ancak yetim çocuklarımıza ayrı bir önem ve özen göstermeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimizde çocuklarımıza yüzmeyi, ok atmayı ve biniciliği sünnet olarak bizlere bırakmış. Belediye olarak yüzme ve okçuluk projemizi tamamladık. Bundan sonraki projemizde binicilik tesisi yapmak geliyor. O da proje aşamasında ve o projemizi de bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızı okumaya teşvik ediyoruz ve şu ana kadar 2 milyon kitap dağıtımını gerçekleştirdik. Ödüllü kitap okuma yarışmalarıyla çocuklarımızı okumaya ve öğrenmeye yönlendiriyoruz. Yine bu projemiz kapsamında çocuklarımıza kitap seti hediye ediyoruz. Çocukların bu kitapları başından, sonuna kadar okumasını istiyorum.”

Programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meclis üyeleri ve yetim aileler katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.