​Gaziantep’te yılın ilk boz Antep fıstığına altın ödülü

​Gaziantep’te yılın ilk boz Antep fıstığına altın ödülü

​Gaziantep’te baklavada kullanılan yılın ilk “boz” Antep fıstığını normal sezonundan yaklaşık bir ay önce yetiştirme başarısı gösteren çiftçiler, altın ile ödüllendirildi.

Gaziantep'in önemli tarım ürünleri arasında yer alan ve iç piyasadaki satışı ile birlikte dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Antep fıstığında bu yıl yaklaşık 90 bin ton rekolte beklenirken, yılın ilk “boz” Antep fıstığı ise hasat edildi.

Yılın ilk “boz” Antep fıstığını normal sezonundan yaklaşık bir ay önce yetiştirme başarısını gösteren ve yetiştirdiği fıtığı Nizip Ticaret Borsası’na getiren Ziraat Mühendisi Mustafa Açıkgöz ve Ramazan Kılıç, çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Teketaş Mahallesinde (köy) Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Açıkgöz ve İntepe Mahallesinden (köy) çiftçilik yapan Ramazan Kılıç, tarafından yetiştirilen “boz” Antep fıstığı, 2019 yılının ilk mahsul Antep fıstığı olarak kayıtlara geçti.

Hasat mevsiminden yaklaşık bir ay önce olgunlaşarak doğal rengine ve tadına kavuşan yılın ilk “boz” Antep fıstığı için Nizip Ticaret Borsası’nda (NTB) düzenlenen ödül töreninde Açıkgöz ve Ramazan Kılıç, çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı “2019 yılının ilk ‘boz’ Antep Fıstığı bugün itibariyle ticaret borsamıza gelmiş bulunuyor. Bu konuda gayretlerinden dolayı çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Tüm üreticilerimizin ürünlerini kazasız belasız hasat etmelerini, bolluk ve bereket içerisinde bir yıl geçirmelerini diliyorum.”dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.