Gaziantep’teki Fıstık Parkı’nda sona yaklaşıldı foto

Gaziantep’teki Fıstık Parkı’nda sona yaklaşıldı foto

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen “Fıstık Park” projesi kapsamında, parkta yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yerinin ‘Fıstık Parkı’na dönüştürülmesinde çalışmalarda sona gelindi. Fidanlık Mahallesinde yer alan 146 bin 865 metrekare alanda Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisinin 1’inci etap olarak planlanan yaklaşık 55 bin metrekarelik kısmında “Fıstık Park” projesi hayata geçirildi.

Birinci etabın 30 bin metrekaresinde Fıstık Araştırma Enstitüsü tarafınca araştırma ve geliştirme çalışmaları devam eden fıstık, badem gibi meyve ağaç, 25 bin metre karelik kısmında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapılan park, meydan ve sosyal donatı alanları yer alıyor.

17 metre yüksekliğinde fıstık tanesi formunda sergi salonu, doğal çim çatılı kafe binası, ofis binası, kır kafesi, ıslak hacim ve güvenlik binası, su deposu, fidan aşı depoları, giriş tagı, su kuyusu sundurması ve Fıstık Araştırma Enstitüsü kullanımına bırakılacak 2 adet depo binaları yer alıyor.

Fıstık müzesinde fıstığın her hali olacak

Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede, fıstık hakkında bilgiler de bulunacak. Fıstık Parkı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı kompleksler de yapılacak.

İnşaat ve peyzaj imalatları tamamlanan “Fıstık Parkı”nda fıstık tanesi formundaki sergi salonunun taşıyıcı sistemi de tamamlanmış olup, eğimli cephe kaplama imalatları devam diyor. Parkın yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler