Gazze afet bölgesi ilan edildi

Gazze afet bölgesi ilan edildi

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'yi "afet bölgesi" ilan etti.

KUDÜS – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'yi "afet bölgesi" ilan ettiği bildirildi.

 

Siyonist İsrail’in havadan ve karadan sürdürdüğü saldırıların ardından Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail katliamlarını aralıksız sürdürürken Filistinliler, en temel ihtiyaçlar olan gıda-su ve ilaç bile bulamıyor.

 

Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, elektrik santralinin bombalaması üzerine üretimin tamamen durmasıyla bölgede insani felaket yaşandığını kaydetti.


Elektriğin kesilmesiyle birlikte insanların çevre felaketiyle yüzyüze kaldığını kaydeden Hicazi, " Elektrik olmadığı için atık su arıtma tesisleri çalışmıyor, halk içme suyuna ulaşamıyor. Belediye, arıtılmamış deniz suyunu kullanmak zorunda kaldı. Bu da sağlık alanında felakete yol açtı" ifadelerini kullandı.


İsrail'in su kuyularını da hedef aldığını belirten Hicazi, 200 kuyunun kullanılmaz halde geldiğini, temiz su bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi.

 

Kanalizasyon sularının pompalanamadığı için çevre felaketine yol açabileceğini söyleyen Hicazi, "Üretimi günlük 6 saati geçmeyen jeneratörleri kullanıyoruz. Ancak bu yeterli değil. Kanalizasyon sularının sokaklara taşmasından, evlerin su altında kalmasından endişe ediyoruz" şeklinde yaşanan drama dikkat çekti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler