Gazze'deki ailelerin üçte ikisi gıda güvenliğinden yoksun

Gazze'deki ailelerin üçte ikisi gıda güvenliğinden yoksun

Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağının hazırladığı rapora göre, Gazze'deki halkın önemli bir kısmı gerekli gıda maddelerini satın alma imkânlarından ekonomik olarak yoksun durumda.

Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı, gıda hakkının onurlu hayat için temel bir hak ve hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Ekonomik şartların ve yoksulluğun ise gıda güvenliğinin geçmişte görülmemiş düzeylere kadar düşmesine neden olduğunu ifade etti.

Söz konusu teşkilat tarafından yayınlanan raporda, Gazze'deki ailelerin üçte ikisi yani yaklaşık bir milyon 300 bin kişinin gıda güvenliğinden aşırı derecede veya orta derecede yoksun olduğuna dikkat çekildi. Bu ise kesintisiz bir şekilde uygulanan ablukadan ve işgalcilerin sürekli insanların üzerine veya arazilerine saldırmasından kaynaklanıyor.

Rapora göre Gazze'deki ahalinin önemli bir kısmı gerekli gıda maddelerini satın alma imkânlarından ekonomik olarak yoksun durumda. Bu da gıda güvenliğinin ortadan kalkmasına neden oluyor.

Rapora göre bölgedeki ahalinin yarısı yoksulluk sınırının altında bir gelirle hayatını sürdürüyor. İşsizlik oranı ortalama yüzde 52'yi bulmuş durumda. Bu oran gençlerde yüzde 70'e kadar çıkıyor. Gelir miktarının düşük olmasından dolayı insanlar günlük yemek öğünü sayısını azaltma zorunluluğu duyuyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.