"Gazze, Filistin ve Kudüs'ten vazgeçmeyeceğiz"

"Gazze, Filistin ve Kudüs'ten vazgeçmeyeceğiz"

Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydanı'nda Gazze için toplanan Diyarbakırlılar, Siyonist İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ederek, Müslümanlar için duada bulundular.

DİYARBAKIR- Bazı İslami sivil toplum kuruluşlarının  Diyarbakır Şeyh Said Meydanı’nda ortaklaşa düzenlediği ‘Filistin için dua nöbeti’ etkinliğine katılanlar, Siyonist İsrail’in Ramazan ayıyla birlikte artırdığı Gazze saldırılarını protesto etti.

 

Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda teravih namazının kılınmasıyla başlayan etkinlikte Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Hür Dava Partisi’nden yetkililerin ve sivil toplum kuruluşları başkan ve üyelerinin katıldığı etkinliğe seccadeleriyle birlikte gelen katılımcılar, sık sık tekbirler getirerek İsrail’e lanet okudu.

 

“Siyonistler her Ramazan ayımızı zehire çeviriyor”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turan, Siyonist İsrail’in her Ramazan ayını zehire çevirdiğini belirtti.

 

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Turan, “Ramazan ayının içinde kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı hepimizi üzüyor. Kâfirler, Siyonistler her Ramazan ayımızı zehire çeviriyor. Siyonistler, Müslümanlar Ramazanı güzel geçirmesin ve sürekli ağlasınlar diye Ramazan ayını seçiyor. Onlar yaptıkları zulümlerle Gazze’deki mücahitleri mücadelelerinden geri bırakacaklarını sanıyorlar ama ‘Muhakkak ki hak gelecek, batıl yok olacaktır’ gerçeğini bilmiyorlar.” dedi.

 

Daha sonra Gazze konulu bir konuşma yapan Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Gazze için yapılan duaların Gazzeli Müslümanlara kalkan olduğunu söyledi.

 

“Gazze, Filistin ve Kudüs’ten vazgeçmeyeceğiz”

Kimsenin Gazze’deki müminleri yollarından çeviremeyeceğini kaydeden Evsen, “Bizlerin şerefini, izzetini, namusunu koruyan müminlere selam olsun. Gazze, Filistin ve Kudüs bizim dinimizin, namazımızın, orucumuzun ve cihadımızın bir parçasıdır. Bizler ne Gazze’den ne Filistin’den ne de Kudüs’ten vazgeçmeyeceğiz. Biz, dualarımızı kardeşlerimize kalkan olarak gönderiyoruz.” diye konuştu.

 

Hamas siyasi lideri Halid Meşal’in bir TV kanalına yaptığı canlı konuşmanın da katılımcılara dinletildiği etkinlik, Kutbeddin Akdemir’in yaptığı dua ile son buldu. (Hamza Adiyaman / Ali Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.